Denisa Crăciun

De ce au picat Facebook, Instagram și WhatsApp

Thumbnail

Facebook a explicat care este cauza pentru care atât rețeaua socială, cât și celelalte servicii ale companiei americane, Instagram și WhatsApp, nu au mai fost disponibile luni la nivel global, inclusiv pentru utilizatorii din România: „în acest moment credem că o cauză principală a acestei întreruperi a fost o modificare defectuoasă a configurației”, susține compania. 

„Echipele noastre de ingineri au aflat că modificările de configurație pe routerele principale care coordonează traficul de rețea între centrele noastre de date au cauzat probleme care au întrerupt această comunicare. Această întrerupere a traficului de rețea a avut un efect în cascadă asupra modului în care comunică centrele noastre de date, întrerupând serviciile”, a transmis Facebook într-o postare pe site-ul oficial. 

Facebook le cere scuze persoanelor și companiilor din întreaga lume care utilizează serviciile sau rețelele sale și spune că a lucrat cât de mult a putut pentru „a restabili accesul, iar sistemele noastre sunt acum din nou puse în funcțiune”.

Compania americană a mai spus că nu are dovezi că datele utilizatorilor au fost compromise ca urmare a perioadei în care cele 3 rețele sociale nu au funcționat.

Chiar și așa, în urma acestei întreruperi, multe dintre instrumentele și sistemele interne utilizate zilnic pentru Facebook, Instagram și WhatsApp au fost afectate.

Luni, în jurul orei 19.00, ora României, Facebook Instagram și WhatsApp au devenit indisponibile pentru utilizatori, inclusiv din România, atât pe mobil, cât și pe desktop.

Marți în jurul orei 2.00, Mark Zuckerberg a anunțat pe rețea că „Facebook, WhatsApp, Messenger și Instagram revin online acum. Ne cerem scuze pentru întreruperea de azi - Știu cât de mult vă bazați pe serviciile noastre să păstrați legătura cu cei dragi”. Mesajul șefului Facebook poate fi pus și în contextul acuzațiilor făcute de o fostă angajată, potrivit cărora compania ar fi pus traficul și profitul înaintea rolului său social.

Parallax

Vizualizari
938
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri