Adi Iacob

Facebook cumpără o afacere susținută de Google și Amazon: Un startup care permite control computerelor cu mintea

Thumbnail

Facebook a cumpărat producătorul unei brățări electronice, care susține că le va permite utilizatorilor să distribuie fotografii pe rețeaua sa de socializare, să dea click fără să atingă mouse-ul și să efectueze alte sarcini doar gândindu-se la asta.

Reprezentanții Facebook au anunțat achiziția CTRL-labs, un startup vechi de patru ani, considerat un pionier în domeniul "brain computing", însă nu au precizat detaliile tranzacției. Totuși, potrivit unor surse anonime citate de Bloomberg, Facebook ar fi plătit undeva între 500 de milioane și 1 miliard de dolari pentru start-up.

"Viziunea pentru această muncă este o brățară care permite oamenilor să-și controleze dispozitivele ca o extensie naturală", a scris vicepreședintele departamentului de realitate virtuală și augmentată de la Facebook - Andrew Bosworth, într-o postare pe rețeaua de socializare.

Tranzacția marchează un pas important pentru planul companiei de social media de a dezvolta tehnologia necesară pentru a controla un computer cu mintea, la aproape trei ani de când Facebook a dezvăluit pentru prima dată strategia sa în această direcție la conferința sa anuală dedicată programatorilor. 

În timp ce brățara produsă de CTRL-labs este încă un prototip și va dura cel puțin câțiva ani până va deveni realitate, achiziția rețelei de socializare sugerează că Facebook nu a renunțat la acest concept.

Facebook se numără printre mai multe companii mari care doresc să creeze astfel de produse. Și Elon Musk, fondator al Tesla și SpaceX, a lansat în urmă cu doi ani startup-ul Neuralink, despre care anunţa atunci că lucrează la un sistem prin care creierul uman ar putea ajunge să preia anumite funcţii ale computerelor. În luna iulie, antreprenorul a anunțat că tehnologia dezvoltată de Neuralink va fi pregătită pentru teste umane în 2020.

CTRL-labs, cu sediul în New York, a strâns 67 de milioane de dolari din partea mai multor investitori, inclusiv fondul de investiții al Google, Alexa Fund al Amazon și Lux Capital. 

Coordonatorul CTRL-labs și CEO-ul Thomas Reardon se vor alătura Facebook și vor lucra din New York, iar acordul va include proprietatea intelectuală a startup-ului. Nu este încă clar dacă restul angajaților CTRL-labs se vor alătura Facebook ca parte a acordului. 

CEO-ul CTRL-labs, Thomas Reardon, face o demonstrație cu tehnologia startup-ului:
 

Parallax

Vizualizari
545
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri