Răzvan Tătaru

Cercetătorii Apple lucrează la un nou model de inteligență artificială care întrece ChatGPT-4 în teste

Asistentul vocal Siri pe iPhone

Cercetătorii Apple au publicat o cercetare despre un model de inteligență artificială, numit ReALM, care poate înțelege contextul vizual și în format text de pe un ecran și care ar întrece ChatGPT-4 în teste, potrivit TechStartups.

Apple lucrează la propriile sale soluții de inteligență artificială, care ar putea fi prezentate la conferința anuală pentru dezvoltatori din iunie, iar documentul, preluat inițial de VentureBeat, confirmă acest lucru.

Cercetătorii din cadrul Apple au publicat un document despre un nou model de inteligență artificială, numit ReALM (Reference Resolution As Language Modeling), care propune o abordare inovativă de înțelegere a contextului cerințelor utilizatorilor.

Acesta se adaptează, în funcție de nevoie, la contextualizarea conversațională sau vizuală. Astfel, ReALM înțelege informațiile din cadrul conversațiilor sau cele afișate pe un ecran.

Diferența între ReALM și alte soluții AI care înțeleg contextul vizual este abordarea – modelul dezvoltat de Apple convertește tot ceea ce este vizibil, inclusiv textul de pe ecran, în text. Astfel, ReALM ar oferi un context vizual mai bun decât competitorii de pe piață, în special ChatGPT-4.

Modelul AI ar putea oferi o îmbunătățire asistentului vocal Siri prin faptul că acesta ar primi un context mai bun al informațiilor afișate pe ecranele dispozitivelor Apple, potrivit sursei citate.

Rămâne de văzut dacă Apple va prezenta acest model cu IA și, totodată, ambițiile companiei în ceea ce privește integrarea inteligenței artificiale în telefoane, tablete, PC-uri și altele.

Parallax

Vizualizari
427
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri