Claudiu Zamfir

Aplicația de teste Kahoot! a atras 28 milioane dolari, printr-o nouă rundă de finanțare

Thumbnail

Aplicația de teste Kahoot!, folosită și în universitățile din România, a obținut o nouă finanțare, de 28 de milioane de dolari din vânzarea a 7,5 milioane de acțiuni, în cadrul unui plasament privat.

Tranzacția, finalizată pe 10 iunie 2020, a fost intermediată de ABG Sundal Collier ASA, Arctic Securities AS și Goldman Sachs International, a informat startup-ul norvegian.

Plasamentul privat de acțiuni a atras investitori din Norvegia și internaționali, inclusiv fondul de investiții Northzone Ventures, care era deja cel mai mare acționar al platformei online, precum și CEO-ul Kahoot!, Eilert Hanoa.

Cu noul capital atras, platforma vrea să investească mai departe în cercetare și dezvoltare și în extinderea pe piețele internaționale de educație online.

Astfel, Kahoot! ajunge la finanțari totale de 110 milioane de dolari în cei 7 ani de existență. Astfel, platforma ajunge să fie evaluată la 1,4 miliarde de dolari, confrm Creadum, unul dintre primii investitori.

Fondată în anul 2013, în Norvegia, de Johan Brand, Jamie Brooker și Morten Versvik, aplicația este folosită în special în educație.

Prin Kahoot!, profesorii organizează ad-hoc concursuri cu variante de răspuns, iar elevii sau studenții își folosesc telefoanele mobile pentru a alege varianta corectă. La final, platforma face punctajul și clasamentul în funcție de răspunsurile corecte și de viteza respondenților.

Pandemia de coronavirus COVID-19 a lovit multe startup-uri, însă platformele online de educație, precum Kahoot!, au avut de câștigat, în condițiile în care multe universități și școli de la nivel global și-au ținut online cursurile și diferitele examene și teste.

În ultimele 12 luni, Kahoot! susține că a avut peste 1 miliard de jucători din 200 de țări. 87% dintre universitățile aflate în top 500 mondial și 97% dintre companiile Fortune 500 folosesc aplicația de teste, potrivit cifrelor Kahoot! .

Compania IT are sediul central în Norvegia și birouri în  SUA, Marea Britanie, Franța și Finlanda.

Parallax

Vizualizari
1250
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri