Redacția StartupCafe.ro

Anthropic, rivalul OpenAI (ChatGPT), lansează modelul lingvistic Claude 3.5 Sonnet

Anthropic pe un ecran de laptop

Noul model lingvistic Claude 3.5 Sonnet este superior lui ChatGPT-4o şi Gemini într-o serie întreagă de sarcini, potrivit News.ro, care citează spusele producătorului Anthropic.

Anthropic a prezentat Claude 3.5 Sonnet, despre care spune că este la fel sau chiar mai bun decât Gemini şi ChatGPT-4o şi chiar decât Opus, modelul lingvistic de top al companiei.

Claude 3.5 Sonnet a obţinut scoruri mai mari în şapte din cele nouă teste sintetice generale pentru modelele lingvistice şi la patru din cinci teste de viziune.

Per ansamblu, modelul pare să fie superior principalilor concurenţi la scrierea şi traducerea codului, gestionarea fluxurilor de lucru în mai mulţi paşi, interpretarea diagramelor şi graficelor, precum şi la transcrierea textului din imagini.

Testele sintetice nu sunt, în momentul de faţă, o sursă 100% sigură pentru evaluarea funcţionalităţii inteligenței artificiale.

Cu aceeaşi ocazie, modelele lingvistice ale firmei dobândesc o nouă funcţie, numită Artifacts, care permite utilizatorilor să vadă şi să editeze răspunsurile direct în platforma dedicată. De exemplu, un e-mail compus de Claude poate fi prelucrat direct în aplicaţie, fără fi necesară preluarea acestuia într-o aplicaţie de editare a textului.

Claude 3.5 Sonnet este disponibil atât pe site-ul web dedicat, cât şi în aplicaţia Claude by Anthropic de iPhone.

De curând, Anthropic a lansat chatbot-ul Claude și în Europa cu suport pentru mai multe limbi, printre care franceză, germană și italiană, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
172
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 033
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri