Raluca Abrihan

Google lansează Android 11: Noua versiune a sistemului de operare îmbunătăţeşte multitasking-ul telefoanelor

Thumbnail

Google a lansat noua versiune a sistemului de operare Android 11 a fost lansat oficial, marţi, după mai multe luni în care a rulat versiunea beta. Noul sistem îmbunătăţeşte multitasking-ul telefoanelor şi vine cu o serie de funcții noi, precum Bubbles sau screen recorder, și măsuri de protecție a datelor personale.

Android 11 s-a lansat oficial, marţi, şi va fi actualizat nu doar pe telefoanele Google Pixel, ci şi pe OnePlus, Xiaomi, Oppo şi Realme scrie Mediafax.

Versiunea finală a Android 11 este acum disponibilă pentru descărcare pe Pixel 2, 3, 3A, 4 şi 4A. OnePlus a confirmat, de asemenea, că OnePlus 8 şi 8 Pro vor primi Android 11 marţi în America de Nord, Europa şi India. La fel şi Oppo X2 şi Reno 3.

Google spune că se aşteaptă la „mai mulţi parteneri care lansează şi actualizează dispozitive în lunile următoare”.

Android 11 adaugă o varietate de funcţii noi sistemului de operare mobil Google, deşi, în ansamblu, actualizarea se concentrează mai puţin pe adăugarea de noi funcţionalităţi şi mai mult pe facilitarea gestionării multitasking-ului.

Cea mai mare schimbare este modul în care Android 11 gestionează conversaţiile grupând notificările din aplicaţiile de mesagerie şi adăugând o interfaţă cu bule în stil Facebook Messenger pentru a le face mai accesibile, scrie The Verge, potrivit Mediafax.

În iunie a fost lansată versiune beta a Android 11, după cum scria StartupCafe. Google anunţa încă de atunci că Android 11 va muta conversațiile de pe toate aplicațiile de mesagerie ale utilizatorului într-un spațiu dedicat al secțiunii de notificări. Aceasta ajută utilizatorul să vadă mai repede mesajele, să răspundă și să-și gestioneze conversațiile într-un singur loc.

Utilizatorii sistemului de operare pot marca o conversație va fiind prioritară, pentru a nu pierde mesajele importante.

De asemenea, sistemul de operare pentru telefoane mobile introduce Bubbles (bule), o nouă funcție prin care user-ul se va putea angaja în conversațiile importante fără să fie nevoie să mai iasă tot timpul din alte activități pe care le are în acel moment pe telefon pentru a intra iarăși în aplicația de mesagerie și tot așa. „Poți să-ți deschizi o bulă pentru conversație direct din notificare și să faci multitasking fără să pierzi nimic” - spune Google.

 În plus, Android 11 aduce noi măsuri de protecție a datelor personale, o funcție de screen recorder, performanțe mai bune și alte caracteristici.

 

Parallax

Vizualizari
3998
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri