Adi Iacob

DOCUMENT Amazon confirmă că Alexa păstrează date chiar dacă utilizatorii le șterg

Thumbnail

Amazon a recunoscut că nu șterge întotdeauna datele stocate pe care le obține din interacțiunile vocale ale utilizatorilor cu dispozitivele companiei (Alexa și Echo) - chiar și după ce oamenii aleg să ceară ștergerea fișierele audio din contul lor. 

Amazon are mii de angajați în întreaga lume care lucrează la îmbunătățirea funcțiilor asistentului digital Alexa din linia de dispozitive Echo. Ei ascultă înregistrările vocale capturate în casele şi birourile proprietarilor. Acestea sunt transcrise, adnotate şi apoi reintroduse în software ca parte a efortului de a îmbunătăţi modul în care funcționează asistentului virtual.

O astfel de echipă există și la București. Angajații lucrează nouă ore pe zi, fiecare analizând în jur de 1000 de clipuri audio pe schimb, conform declaraţiilor făcute de doi angajaţi de la biroul Amazon Bucureşti, care ocupă ocupă primele 3 etaje ale unei clădiri de birouri din Pipera.

Dezvăluirile, expuse explicit de Amazon într-o scrisoare către senatorul american Chris Coons, arată din ce în ce mai multe aspecte despre practicile de confidențialitate ale companiei cu privire la asistentul său vocal.

Scrisoarea este un răspuns la cererea senatorului de luna trecută, când Chris Coons întrebat compania cât de mult timp păstrează înregistrările și transcrierile din obținute din interactiunile cu asistentul virtual al Amazon, scrie The Verge

Compania spune că unele transcrieri (sau unele informații obținute din transcrieri) nu sunt șterse chiar dacă utilizatorii cer acest lucru, atât pentru că Amazon "trebuie să șteargă datele din diferite părți ale sistemelor globale de stocare a datelor", cât și pentru că, în unele cazuri, platforma de comerț online alege să păstreze datele fără a le spune utilizatorilor.

De asemenea, scrisoarea menționează că Amazon păstrează înregistrări și transcrieri ca să-și antreneze sistemele dotate cu inteligență artificială pentru a înțelege mai bine ce spun utilizatorii în funcție de "regiune, dialect, context, mediu" sau vârsta lor, potrivit Gizmodo

În răspunsul său public la scrisoare, senatorul american și-a exprimat îngrijorarea asupra modului în care Amazon gestionează aceste date.

"Răspunsul Amazon lasă deschisă posibilitatea ca transcrierile interacțiunilor vocale ale utilizatorilor cu Alexa să nu fie șterse de pe toate serverele companiei, chiar și după ce un utilizator a șters o înregistrare vocală. (...) Mai mult, măsura în care aceste date sunt partajate cu terțe părți și modul în care acestea utilizează și controlează aceste informații este încă neclară", a menționat Chris Coons.
 

Amazon Senator Coons Response Letter 28.06.2019 by Anonymous 9bFhZutGk on Scribd

Parallax

Vizualizari
1029
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri