Adi Iacob

Amazon lansează funcția "Alexa, șterge ce am spus astăzi" pentru asistentul său vocal

Thumbnail

Amazon a anunțat că asistentul său vocal va răspunde comenzii "Alexa, șterge ce am spus astăzi". Curând, asistentul vocal va răspunde și comenzii "Alexa, șterge ce tocmai am spus" pentru ca utilizatorii să poată șterge înregistrările individual, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon pentru VentureBeat.

Zeci de milioane de oameni folosesc difuzoare inteligente şi asistenţi virtuali pentru jocuri, muzică sau organizarea calendarului personal. Pe de altă parte, milioane de oameni sunt reticenţi în a folosi astfel de gadgeturi din cauză că cineva i-ar putea asculta. Și au dreptate. Uneori, cineva chiar face asta.

Amazon are mii de angajați în întreaga lume care lucrează la îmbunătățirea funcțiilor asistentului digital Alexa din linia de dispozitive Echo. Ei ascultă înregistrările vocale capturate în casele şi birourile proprietarilor. Acestea sunt transcrise, adnotate şi apoi reintroduse în software ca parte a efortului de a îmbunătăţi modul în care funcționează asistentului virtual.

O astfel de echipă există și la București. Angajații lucrează nouă ore pe zi, fiecare analizând în jur de 1000 de clipuri audio pe schimb, conform declaraţiilor făcute de doi angajaţi de la biroul Amazon Bucureşti, care ocupă ocupă primele 3 etaje ale unei clădiri de birouri din Pipera.

Un purtător de cuvânt al companiei Amazon a declarat pentru VentureBeat că noua caracteristică a fost adăugată ca parte a angajamentului Amazonului față de viața privată, însă știrea vine la o zi după ce Actul anti-ascultare (Anti-Eavesdropping Act -AB 1395) a trecut de Adunarea de Stat din California. Legea impune producătorilor de dispozitive capabile să asculte mediul înconjurător, cum ar fi Amazon Echo, Google Home sau HomePod de la Apple, să primească consimțământul utilizatorilor înainte de a înregistra voci.

Și Google a abordat această problemă la începutul lunii. Dacă până acum utilizatorii trebuiau să deschidă pagina Activității mele (My activity) - care a fost lansată în 2016 - pe un browser pentru a le permite să își șteargă istoricul de activitate, acum compania a făcut procesul mai ușor, permițând utilizatorilor să acceseze acele instrumente de control al datelor din aplicația Google. Noul instrument Google App se numește "Your data in the Assistant".

Thumbnail

În pagina "Your data in the Assistant", utilizatorii pot verifica și șterge istoricul complet al activității înregistrate de asistentul vocal și pot specifica dacă Google poate avea acces la date precum activitatea vocală, activitatea web și pe aplicații, etc. 
 

Parallax

Vizualizari
598
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri