Adi Iacob

Google: Peste 1 miliard de dispozitive vor folosi asistentul virtual produs de gigantul american

Thumbnail

Google a anunțat că se așteaptă ca asistentul său virtual - Google Assistant - să fie folosit pe un miliard de dispozitive până la sfârșitul lunii ianuarie, inclusiv pe telefoane și tablete Android și alte dispozitive inteligente. În contrast, reprezentanții Amazon au declarat vineri că firma a vândut peste 100 de milioane de dispozitive Alexa, deși compania nu beneficiază de o prezență masivă pe telefoane și tablete.

Anunțul făcut de Google coincide cu începerea evenimentului International Consumer Electronics Show (CES 2019), una dintre cele mai mari convenții de startup-uri și companii din domeniul tehnologiei, în Las Vegas, o adunare anuală a celor mai recente gadgeturi, jucării, tehnologii auto și multe altele. 

Este a doua apariție a companiei americane la CES, iar în acest an standul Google va ocupa de trei ori mai mult spațiu decât în 2018, scrie MarketWatch. O parte din planurile Google pentru CES din acest an implică o plimbare care imită caruselul din Disneyland - “It’s a Small World”, în care participanții vor putea încerca modurile în care Google Assistent poate fi folosit în viața de zi cu zi.

În timp ce producătorii de gadgeturi au prezentat de obicei doar unul dintre cei doi asistenți vocali majori în produsele lor, unele companii încep să producă dispozitive care sunt compatibile atât cu Google Assistant, cât și cu Alexa, astfel încât utilizatorii să poată alege ce vor să folosească, scrie MarketWatch.

Atât Google, cât și Amazon doresc să câștige o cotă cât mai mare pe piața în creștere a dispozitivelor inteligente. Potrivit Consumer Technology Association (care organizează CES), vânzările de difuzoare inteligente vor crește cu 5% anul acesta, ajungând la 36,6 milioane de unități. De asemenea, organizația se așteaptă ca 29,4 milioane de dispozitive smart-home să fie vândute în 2019, în creștere cu 23% față de anul precedent.

La începutul acestui an, Google a cumpărat startup-ul Superpod care a dezvoltat o aplicație ce permite utilizatorilor să posteze întrebări și să primească răspunsuri de la experți în decurs de o oră. Achiziția în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari va spori capacitatea asistentului virtual Google Assistant de a răspunde cu exactitate la întrebări.

În ediția din 2018 a testului Smart Speaker IQ, realizat de firma Loup Ventures, asistentul vocal Google Assistant (testat pe Google Home) a reușit să răspundă corect la 87,9% din întrebări - în creștere de la 81,1% în 2017, potrivit The Street.com.
 

Parallax

Vizualizari
682
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri