Adi Iacob

22 de startup-uri de tehnologie de urmărit la CES 2019

Thumbnail

Astăzi începe International Consumer Electronics Show (CES 2019), una dintre cele mai mari convenții de startup-uri și companii din domeniul tehnologiei, în Las Vegas, o adunare anuală a celor mai recente gadgeturi, jucării, tehnologii auto și multe altele. Anul acesta, mai mulți fondatori de startup-uri își vor prezenta ideile de afaceri în fața potențialior investitori, într-un concurs de pitch-uri. Printre inovațiile prezente, se numără și mai multe aplicații ale tehnologiei din spatele bitcoin - blockchain, folosită în diferite scopuri, precum conservarea speciilor de animale pe cale de dispariție.

CES 2018 începe oficial pe 8 ianuarie și ține până pe 11 ianuarie și va aduna peste 1400 de companii și startup-uri inovatoare.

În acest an va avea loc o competiție pentru startup-uri, scrie Forbes, unde 22 de fondatori ajunși în finală vor susține un pitch în fața potențialilor investitori:

  • ActiveProtective - Startup-ul a dezvoltat un airbag portabil pentru șolduri. Tehnologia lor este dedicată în special persoanelor în vârstă, iar produsul este dotat cu sisteme de avertizare a altor persoane în caz de accident. 
  • BitLumens - Un start-up care furnizează electricitate, în mod descentralizat, comunităților rurale.
  • Civic Eagle - a construit o platformă cloud folosind inteligența artificială (AI), pentru a reduce timpul și costul identificării, urmăririi și analizării legislației și reglementărilor importante pentru firmele care trebuie să răspundă unor schimbări rapide.
  • Einride - Startup-ul promite să facă schimbări majore în industria de transport, făcând transportul mărfurilor mai inteligent (fără emisii, sigur și eficient din punct de vedere al costurilor) prin construirea de camioane interconectate, electrice, autonome, numite  "T-pods".
  • Elevian - Compania dezvoltă medicamente cu potențialul de a trata și preveni multe boli legate de creșterea în vârstă și de a extinde durata de viață, vizând un mecanism fundamental: capacitatea regenerativă - capacitatea corpului nostru de a se vindeca, care scade cu vârsta.
  • FenSens - Startup-ul vinde un senzor de parcare fără fir, care poate fi montat pe un suport pentru plăcuța de înmatriculare. Senzorul poate fi instalat pe orice autoturism în mai puțin de cinci minute.
  • Last Of Ours - Startup-ul se concentrează pe protecția speciilor de animale pe cale de dispariție și a zonelor naturale aflate în pericol. Ei crează o "oglindă digitală" folosind tehnologia din spatele bitcoin - blockchain, unde fiecare criptomonedă reprezintă un animal adevărat pe cale de dispariție, care trăiește în sălbăticie - unu la unu.
  • Liven - O platformă pentru plăți, bazată pe recompense, din Australia, bazată pe tehnologia blockchain. Liven permite utilizatorilor să descopere experiențe noi, să plătească facturi și să câștige o recompensă semnificativă pe care o pot utiliza oriunde în rețeaua Liven sau o pot dona unei organizații de caritate.
  • Loop Earplugs - Startup-ul a dezvoltat o pereche de căști, sub forma unor capsule, care reduc nivelul zgomotului exterior. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 1,1 miliarde de oameni riscă să sufere de probleme cu auzul din cauza nivelului sunetului din cluburile de noapte, baruri și evenimente, iar căștile Loop sunt o soluție ușoară pentru a preveni acest tip de probleme.
  • Lynq - Compania a construit un tracker care oferă o locație sigură pentru oameni sau lucruri, fără a avea nevoie de un telefon, rețea sau infrastructură (WiFi, 4G) și fără taxe lunare.
  • Mitte - Startup-ul a construit un sistem inteligent destinat locuințelor, care transformă orice apă în apă minerală, precum cea din natura.
  • Moasure - Startup-ul a construit un instrument de măsurare bazat pe mișcare. Cu ajutorul unor senzori, ei oferă o modalitate inovatoare de măsurare.
  • Padrone - Compania a construit un inel digital care înlocuiește mouse-ul.
  • Pigzbe - a creat un "portofel" care îi învață pe copii cu vârsta de peste 6 ani cum să gestioneze banii.
  • QT Medical - a dezvoltat o electrocardiogramă compactă, digitală și fără fir (ECG sau EKG), care funcționează cu dispozitive iOS și Android și care poate efectua un ECG de acasă. Medicii pot, de asemenea, să acceseze testele ECG și să gestioneze datele pacienților de la birou sau în deplasare utilizând dispozitivele mobile.
  • re: 3D - Startup-ul permite creatorilor să imprime 3D obiecte din plastic reciclat.
  • Tempdrop - un senzor de temperatură și o aplicație, care permite femeilor să-și urmărească calitatea somnului cu exactitate, fără să se trezească.
  • Waverly Labs - a dezvoltat Pilot, o cască care traduce în timp real o discuție în limba utilizatorului.
  • Waycare - a construit o platformă care permite orașelor să exploateze cantitatea enormă de date provenite din diferite moduri de transport, inclusiv autovehicule conectate și autonome, pentru a îmbunătăți siguranța traficului și pentru a gestiona drumurile orașului.
  • WeatherCheck - Startup-ul a construit un serviciu de monitorizare care verifică pagubele materiale datorate vremii nefavorabile. Serviciul oferă notificări automate și documentație pentru a susține cererile către asiguratori.
  • WeWALK - Compania dorește să reinventeze bastonul alb pentru nevăzători. Bastonul inteligent dezvoltat de WeWalk poate detecta obstacole folosind un senzor ultrasonic și vibrează pentru a avertiza utilizatorul.
  • Y-Brush - Startup-ul a construit o periuță de dinți electronică care face o curățare în profunzime a tuturor dinților în doar 10 secunde, în loc de timpul de periere minim de 2 minute recomandat de dentiști.
     
Parallax

Vizualizari
5579
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri