Claudiu Zamfir

Firmă clujeană, furnizor pentru fabricantul avioanelor F-16 si F35

Imagine principala
onyx beacon

Firma clujeană Onyx Beacon se numără printre furnizorii Lockeed Martin, una dintre cele mai mari companii de produse şi servicii militare din lume, cunoscută în special pentru fabricarea avioanelor de luptă F-16 şi F-35, scrie joi News.ro.

Onyx Beacon a început o colaborare cu americanii de la Lockheed Martin, producătorii avioanelor de luptă F-16 şi F-35, o colaborare în cadrul căreia, în două depozite din Orlando, Lockheed foloseşte beaconi pentru a gestiona mai rapid şi mai eficient echipamentele, piesele şi coletele cu care lucrează zilnic.

Beaconii sau „balizele”, aşa cum poate fi tradus termenul, sunt dispozitive de mărimea unui portofel sau mouse, în funcţie de model, care folosesc tehnologia Bluetooth şi pot trimite pe telefon sau tabletă informaţii legate de locul în care se află obiectul pe care beacon-ul este montat sau pur şi simplu informaţii despre acel obiect, indiferent de format.

Soluţia celor de la Onyx este potrivită în numeroase domenii, de la turism la marketing şi de la gestionarea de stocuri până la activitatea unui muzeu. Conceptul le-a atras atenţia şi americanilor de la Lockheed Martin, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul apărării în SUA şi compania care produce cele 12 avioane F-16 second hand cumpărate de România cu un preţ total de peste 630 de milioane de euro.  

Americanii au început cu câteva luni în urmă un proiect-pilot în cadrul căruia au început utilizarea beaconilor şi a sistemului Tracko în două depozite din Orlando. Proiectul pilot a reuşit, iar acum colaborarea continuă.

"Noi, dincolo de faptul că producem beaconi Bluetooth, avem şi o soluţie integrată care se numeşte Tracko. Această soluţie foloseşte beaconii împreună cu o platformă software şi devine astfel o soluţie RTLS, adică Real Time Locating Service. Asta înseamnă localizarea unor obiecte în spaţii închise cum ar fi depozitele sau mall-urile. Asta nu se poate face altfel, cu GPS-ul de exemplu, iar ceea ce e nou la noi e faptul că folosim tehnologia bluetooth”, spune Claudiu Rusu, Marketing and Communications Manager la Onyx Beacon.

O astfel de soluţie poate reduce timpii de gestionare a coletelor chiar şi de 40 de ori.

"Ei folosesc beaconii ca sistem de localizare a obiectelor din două depozite de-ale lor din Orlando. Sunt folosiţi pentru a gestiona pachete şi piese care ulterior ajung în producţia lor. Pe ei, în primul rând, îi interesează să îşi reducă timpii de căutare. Folosesc multe pachete şi cutii care arată la fel şi până acum dura foarte mult să le găsească. Se pierd mult timp şi mulţi bani. Timpul se reduce foarte mult când foloseşti o astfel de soluţie”, mai spune Claudiu Rusu.

În timp ce concurenţa şi restul pieţei abia descoperă această nişă, cei de la Onyx vin cu inovaţii la fiecare update.

"La beaconii noştri avem un buzzer. De exemplu, ai un depozit cu scaune care arată aproximativ la fel, iar tu cauţi unul anume, comandat de către cineva. Îl vezi pe hartă, dar ajungi lângă el şi vezi că este stivuit cu alte câteva sute de scaune care arată la fel. Cu ajutorul acelui buzzer, poţi face beacon-ul să emită un sunet şi în acel moment îl poţi găsi mai uşor”, explică el.

Citește AICI mai multe despre Onyx Beacon.

Foto: Onyx Beacon
Parallax

Vizualizari
4470
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri