Raluca Abrihan

Cel mai mare rival al comerciantului online Amazon în Africa se listează la bursă

Thumbnail

“Unicornul” nigerian Jumia, cel mai mare competitor al platformei online Amazon pe continentul african, şi-a anunţat listarea la bursă şi depăşeşte astfel evaluarea de 1 miliard de dolari, notează bbc.com.

Platforma de eCommerce Jumia, lansată în 2012, va lista la bursă din New York 17,6% din acţionariat şi se aşteaptă să obţină investiţii de 196 milioane de dolari, la un preţ de 13-16 dolari pe acţiune.

Doar 1% dintre afacerile din comerţul din Africa vând şi în online, drept urmare Juma deţine o cotă de piaţă foarte mare. Platforma este prezentă în 14 ţări, printre care: Egipt, Africa de Sud, Tanzania, Kenya, Ghana, Algeria, Angola şi Senegal şi vinde de la electrocasnice, bilete de avion până la mancare.

Jumia a fost lansat în urmă cu şapte ani în Lagos, Nigeria, de către doi antreprenori francezi, iar din 2016 a ajuns la nivel de unicorn. Cea mai mare parte din companie este deţinută de MTN, cel mai mare operator telecom din Africa.

Vânzările companiei au crescut anul trecut cu 40%, la 147,3 milioane de dolari, dar companiei este pe pierdere încă de la înfiinţare. Însă, această listare poate însemna un semnal pozitiv pentru ecosistemul african de startup-uri, susţin specialiştii.

Parallax

Vizualizari
449
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri