Vlad Barza

Unicornul nigerian - Africa are in sfarsit un startup ce valoreaza peste un miliard de dolari

Imagine principala
Unicornul nigerian - Africa are in sfarsit un startup ce valoreaza peste un miliard de dolari
​Un startup de e-commerce din Nigeria a primit o finantare de peste 80 milioane dolari, compania ajungand sa aiba o valoare de peste un miliard de dolari. Africa Internet Group din Nigeria devine primul startup din Africa ce intra in selecta categorie a "unicornilor", startup-uri ce valoreaza peste un miliard de dolari. Compania are noua divizii, iar unele dintre ele sunt prezente in peste zece tari.

Africa Internet Group s-a infiintat in 2012 in Lagos, oras cu peste 20 de milioane de locuitori. Compania a tot crescut si acum a primit o investitie de 83 milioane dolari de la grupul francez de asigurari AXA care a preluat 8%.

Africa Internet Group este "Amazon-ul Africii" si se alatura altor 150 de startup-uri mondiale ce valoreaza peste un miliard de dolari. Nu a fost usor, fiindca e-commerce-ul in Africa se loveste de obstacole speciale: curentul cade ore intregi pe zi, astfel ca trebuie utilizate generatoare scumpe. In plus, drumurile sunt dezastruoase in unele locuri, astfel ca sunt cheltuieli mari cu distributia si logistica. Lucruri care in Europa si SUA sunt relativ simple, devin extrem de complicate in Africa.

Principalul actionar al companiei este Rocket Internet din Germania, iar cea mai mare divizie este Jumia, supranumit "mall-ul online al Africii" care este prezent in 11 tari.

Valoarea de un miliard de dolari ar putea fi in 2016 depasita de un alt startup nigerian - Interswitch - din domeniul finante-tehnologie.

Nigeria, cu cei 167 de milioane de locuitori, are mari probleme econimice din cauza scaderii pretului petrolului, deficitul este de 15 miliarde dolari, iar tara a cerut un imprumut de 3,5 miliarde dolari de la Banca Mondiala si Banca Africana de Dezvoltare.

In Nigeria este extrem de greu sa faci afaceri, tara fiind una dintre cele mai corupte din lume. Insa partea buna este ca numarul utilizatorilor de internet a ajuns la 67 milioane, in timp ce in 2011 erau 46 milioane, iar in 2007 erau sub 10 milioane.

Surse: TechCrunch, Financial Times
Parallax

Vizualizari
42
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri