Claudiu Zamfir

Influenceri care fac bani pe Instagram, afectați de ascunderea like-urilor

Thumbnail

O serie de influenceri australieni care fac bani din reclame pe Instagram s-au plâns de decizia  rețelei sociale de a ascunde publicului numărul de like-uri la postări, măsură luată în câteva țări, printre care și Australia, nu însă și în România.

Mikela Testa face reclame la branduri de fashion pe Instagram, unde are 41,5 milioane de urmăritori (followers). Ea e nemulțumită de ascunderea numărului aprecierilor primite la postările sale, scrie revista de modă Elle Australia.

„Este o zi tristă pentru cei care au Instagram ca job. În ciuda a ceea ce ai putea crede, Instagram este un job REAL, iar cei din domeniu au muncit din greu să ajungă unde sunt”, a scris ea pe Facebook, rețeaua socială care deține și Instagram.

Un alt „instagramer” destul de cunoscut în Australia este Nasser Sultan. Antrenor personal  de fitness, el este considerat un micro-influencer, cu „numai” 36.000 de urmăritori pe Instagram.

Nasser se teme că lumea n-o să mai știe cât este el de „celebru”, dacă numărul de like-uri nu mai este public, scrie Daily Mail Australia.

„Este revoltăror că acum nu mai arăt ca o vedetă și lumea nu mai vede cât sunt de popular cu postările mele”, a spus el.

Rețeaua socială bazată pe imagini Instagram a decis, deocamdată doar ca test, să ascundă pentru public numărul de like-uri strânse pe postările instagramerilor în Canada, Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Italia, Japonia şi Brazilia. Platforma deținută de Facebook crede că astfel va reduce presiunea pe utilizatori de a strânge cât mai multe like-uri ca să-i întreacă pe ceilalți.

Unii influenceri se tem că, dacă firmele nu mai văd direct pe profilul Insta numărul de like-uri, nu vor mai evalua potențialul de promovare și nu vor mai face cu ușurință comparații între „vedetele” de pe rețea.

Totuși, influencerii foarte cunoscuți pot să trimită personal rapoarte private firmelor care vor să apeleze la serviciile lor pentru promovare.

Jessika Power, o „influenceriță” australiană care are 214.000 de urmăritori pe Instagram crede că afacerea ei nu va fi afectată de ascunderea like-urilor, pentru că brandurile au încredere în statisticile pe care ea li le trimite privat.

Nici colega ei, Martha Kalifatidis, care are 282.000 de followers, nu se teme de update-ul făcut de Instagram.

„Nu-mi pasă, nu-mi va schimba viața. Tot voi posta poze incendiare, ca de obicei”, a spus ea, citată de Daily Mail Australia. ­­­

Cititorii Daily Mail Australia au lansat un val de ironii la adresa infuencerilor care s-au plâns de ascunderea like-urilor pe Instagram. Pe pagina de Facebook a ziarului lumea a făcut tot felul de glume:

  • „Rugăciuni și gânduri bune”
  • „Oh, nu, acum trebuie să se angajeze la slujbe adevărate!”
  • „Ce păcat, acum trebuie să-și găsească un serviciu la care chiar să muncească!”.
  • „Sunt sigur să se vor angaja la Woolies and Coles (lanț de supermarket-uri)”.
  • „Si eu aș fi devastat dacă aș avea un job la care nu aș face nimic și pe urmă să fiu nevoit să muncesc”.

Cei mai populari instagrameri din lume câștigă milioane de dolari de la brandurile de haine, încălțăminte, turism, electronice, mașini și alte astfel de produse pe care le promovează prin poze pe Instagram:

  1.  Kylie Jenner a ajuns să ia 1,2 milioane de dolari pe postare, potrivit Instagram Rich List 2019 (Hopper). Ea are aproape 140 de milioane de urmăritori.
  2. Cântăreața Ariana Grande ia 996.000 de dolari pe postare, dar are mai mulți urmăritori decât Jenner, 158 de milioane.
  3. Fotbalistul Cristiano Ronaldo are 172 de milioane de urmăritori pe Instagram și ia 975.000 de dolari pe o astfel de reclamă.

Vezi lista celor mai „scumpi” influenceri pe Instagram.

Parallax

Vizualizari
3335
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri