Claudiu Zamfir

Instagram va ascunde numărul like-urilor, să reducă „presiunea” pe utilizatori

Thumbnail

Rețeaua socială Instagram va ascunde numărul de like-uri în anumite ţări, printre care nu se numără și România, pentru a „elimina presiunea” resimţită de utilizatori, scrie Mediafax.

Testul va începe joi, iar membrii vor vedea like-ul unui utilizator în dreptul postărilor iar în locul clasicei formulări care includea numărul celorlalţi, vor vedea doar „şi alţii”.

Instagramerii vor putea însă să vadă numărul de aprecieri la propriile postări.

Există îngrijorări potrivit cărora numărul de like-uri duce la scăderea încrederii de sine a utilizatorilor şi determină sentimentul de insuficienţă în rândul tinerilor.

Rețeaua socială bazată pe imagini, deținută de Facebook, a lansat un test asemănător în Canada, în luna mai. Testul actual va avea loc în Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Italia, Japonia şi Brazilia, potrivit reprezentanţilor platformei.

„Sperăm ca testul să înlăture presiunea numărului de like-uri obţinute de o postare, astfel încât utilizatorii să se concentreze pe împărtăşirea experienţelor dragi”, a afirmat Mia Garlick, purtătorul de cuvânt al Facebook Australia şi Noua Zeelandă, potrvit BBC, citată de Mediafax.

Obiectivul este ca utilizatorii să se simtă mai puţin judecaţi, şi să îi ajute pe membri să „se concentreze mai puţin pe like-uri şi mai mult pe împărtăşirea unei poveşti”, a mai explicat aceasta.

Cei de la Instagram au adăugat că testul nu va afecta conturile de business şi că utilizatorii vor putea vedea numărul de like-uri ale acestora.

Săptămâna trecută, Instagram a anunțat două noi comenzi, pentru a-i combate pe așa-numiții „hateri” și „bullies”, care îi hărțuiesc pe utilizatorii rețelei sociale cu comentarii jignitoare și amenințări pe platformă.

Parallax

Vizualizari
493
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri