Claudiu Zamfir

„Haterii” și hărțuitorii de pe Instagram, combătuți prin două noi comenzi

Thumbnail

Instagram introduce două comenzi, pentru a-i combate pe așa-numiții „hateri” și „bullies”, care îi hărțuiesc pe utilizatorii rețelei sociale cu comentarii jignitoare și amenințări pe platformă.

Una dintre noile funcții anunțate marți de Instagram folosește o tehnologie de inteligeță artificială pentru a depista comentariile jignitoare. Dacă o persoană vrea să posteze un comentariu cu potențial jignitor, Instagram o întreabă dacă vrea cu adevărat să îl publice și îi afișează opțiunea „undo”, pentru a putea reflecta și a renunța de bunăvoie la comentariu.

„Din testele acestei funcții, am descoperit că îi încurajează pe unii oameni să-și anuleze comentariile și să publice ceva mai puțin nociv dacă au avut ocazia să se mai gândească”, spun cei de la Instagram.

Cea de-a doua funcție anunțată marți, ce urmează să fie lansată, va permite utilizatorului care a postat o fotografie pe Instagram să restricționeze accesul comentatorilor hărțuitori, fără ca aceștia să își dea seama de asta.

Cum va funcționa sistemul? Dacă postezi o poză pe Instagram și cineva face un comentariu jignitor la adresa ta sub poza respectivă, îi vei putea aplica funcția „Restrict”. Atunci, toate comentariile pe care acel „hater” le va mai face la pozele tale vor fi vizibile numai pentru el, fără ca el să știe că nimeni altcineva nu-i mai vede insultele pe care ți le aduce la pozele tale.

De asemenea, hărțuitorii pe care îi vei restricționa nu vor putea vedea când ești activ pe Instagram sau când le-ai citit mesajele directe.

Parallax

Vizualizari
1377
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri