Adi Iacob

VIDEO Fortnite: 10 milioane de gameri au participat la un concert virtual live în cel mai popular joc video online

Thumbnail

Mai mult de 10 milioane de fani Fortnite au urmărit un concert virtual live, de 10 minute, în cadrul jocului video. Fortnite are peste 200 de milioane de gameri înregistrați din întreaga lume. Pentru mulți dintre aceștia, Fortnite a devenit locul virtual unde se adună și socializează cu prietenii.

Modul obișnuit de joc adună câte 100 de gameri într-o luptă pentru supraviețuire, dar, după cum a demonstrat concertul, există multe modalități în care utilizatorii se pot distra în lumea virtuală. 

În ziua concertului, dezvoltatorii Fortnite au lansat un mod special de joc care împiedica utilizatorii să se împuște între ei în timp ce se aflau în zona concertului, scrie Business Insider.
 
Concertul virtual a fost susținut de producătorul de muzică electronică Marshmello.

Zeci de fani ai jocului video și părinți au postat pe rețelele sociale videoclipuri cu ei dansând  în timpul concertului virtual. De asemenea, o versiune extinsă a mixului (29 de minute) a fost încărcată pe Apple Music.

Primul concert din Fornite a fost un succes masiv și un exemplu al modului în care jocul a atras atenția a milioane de oameni.

"Primul concert live dintr-un joc video"

Mulți au susținut că acesta a fost "primul concert live dintr-un joc video", însă această afirmație a fost în cele din urmă respinsă de internauți.

Jocul Minecraft a găzduit Festivalul Coalchella în 2018 - un joc de cuvinte pornit de la festivalul real din Statele Unite: Coachella - deși acest lucru s-a întâmplat la cinci ani după ce brandul Monstercat a găzduit un festival live în scop caritabil în cadrul jocului deținut de Microsoft, scrie BBC.

De asemenea, concertele virtuale au devenit foarte populare în jocul Second Life, în anii 2000. Trupa U2 a susținut un concert live în 2008, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra fost difuzată în direct în 2007, iar BBC Radio 1 a lansat evenimentul One Big Weekend pe o scenă virtuală în 2006.

 

 

Și jocul popular Grand Theft Auto V (GTA V) a fost anul trecut scena unei reprezentații live de o oră și jumătate a dj-ului de muzică electronică Solomun.

 

Parallax

Vizualizari
2937
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri