Claudiu Zamfir

Fashion Days a trecut pe profit după 4 ani de când a fost preluat de eMag

Thumbnail

Magazinul online de haine și accesorii Fashion Days, înființat în 2008 și cumpărat de eMag în 2015, a anunțat marți că a trecut pentru prima dată pe profit, în ultimele 6 luni ale anului 2019.

 „Îmbunătățirea serviciilor de livrare și stocul ofertant au dus la creșterea numărului de comenzi și a valorii medii a coșului de cumpărături, un mix de elemente care a generat vânzări cu 30% mai mari față de 2018”, a spus Robert Berza, general manager Fashion Days.

Principalele cifre declarate de Fashion Days:

  • Vânzări de peste 325 de milioane de lei în anul 2019, în creștere cu 30% față de 2018.
  • 1,7 milioane comenzi plasate de clienți în anul 2019, cu peste 20% mai multe decât în 2018.
  • Fiecare client a făcut în medie 4 comenzi în anul 2019 și a comandat în medie 8 articole.
  • Coșul mediu a ajuns la aproximativ 350 de lei.
  • În jur de 400 de branduri în portofoliu. În 2019, tendința a fost de creștere a categoriei de articole sportive și a interesului față de produsele premium.
  • Tendințele în materie de fashion au determinat o atenție mai mare a clienților asupra categoriei de produse sportive, motiv pentru care aceasta a reprezentat  aproximativ 40% din stocul Fashion Days în 2019.
  • Ca urmare, vânzările diviziei Sport au crescut cu 56% față de anul precedent, cele mai vândute branduri fiind Nike, Puma și New Balance.  

Thumbnail

În anul 2019 Fashion Days şi-a schimbat strategia de „achiziţie de branduri”, gamele de top având acum o pondere mai mare în mixul de branduri comercializate

De asemenea, „accesul facil și rapid la aplicație” face ca explorarea întregii oferte Fashion Days să fie realizată în cea mai mare măsura prin intermediul acestei platforme, generând peste 50% din trafic și aproape 70% dintre comenzi. Astăzi, cel puțin 600.000 de telefoane sau tablete înregistreaza cel puțin o vizită prin aplicațiile iOS sau Android lunar.

Fashion Days a fost fondat în anul 2008 de către doi antreprenori elvețieni: Jan Vichr și Markus Okumus. În 2015, magazinul online a fost preluat de eMag (brand operat de firma Dante International). eMag și Fashion Days se află acum în portofoliul fondului de investiții sud-african Naspers, alături de alte afaceri online care operează în România: OLX, Autovit.ro, PayU etc.

Și eMag a fost anul trecut pe profit, potrivit CEO-ului companiei, Iulian Stanciu. „Anul trecut, am fost pe profit (entitatea eMAG). În România eCommerce-ul este pe profit de câţiva ani. Toate firmele din grup s-au îmbunătăţit anul trecut”, a spus Stanciu, într-un interviu acordat StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
2596
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri