Adi Iacob

Cum îți crești vânzările prin video marketing

Thumbnail

Doar puțin timp petrecut pe rețelele de socializare arăta diferitele moduri în care afacerile utilizează videoclipurile în scopuri de marketing.

Videoclipurile pot crește probabilitatea unei achiziții offline, iar un studiu al companiei de marketing Syndacast arată că peste jumătate dintre afacerile respondente consideră că înregistrările video au o rentabilitate mai mare a investițiilor decât orice altă formă de marketing, scrie Small Business Trends.

Marketingul video în 2018

Potrivit unui studiu al companiei de marketing YouAppi, 85% dintre agenții de marketing intenționează să crească sumele de bani investite în producția video în anul 2018 — în creștere de la 75%.

Studiul mai arată că

 • Peste 75% dintre respondenți au declarat că videoclipurile sunt foarte importante pentru atragerea clienților.
 • Prioritățile în materie de video marketing s-au modificat între 2017 și 2018.
 • Videoclipurile sunt captivante și informative și pot ajuta aproape orice fel de afacere.

Citește și Ce trebuie să facă micile afaceri pentru o prezență mai puternică în mediul online mobil

Reguli 

Pentru a obține rezultate bune, și marketingul cu ajutoru videoclipurilor trebuie sa respecte câteva reguli: 

 • Menține clienții atenți. Nu folosi introduceri lungi și este de preferat ca materialul video să fie cât mai concis.
 • Nu manipula publicul/nu exagera. Nu dorești ca potențialii clienții să se simtă înșelați când văd videoclipurile.
 • Oferă informații utile. Atunci când înțeleg că videoclipurile tale sunt utile, acest lucru creează încredere. Un videoclip prea lung, sau fără substanță ar putea face ca cei care l-au vizionat să nu mai urmărească un alt videoclip de al afacerii tale.
 • Spune o poveste. Vizitatorii se așteaptă să urmeze un fir narativ atunci când consumă conținut video.
 • Nu te complica. Videoclipul nu trebuie fie un document de cercetare sau un manual de operațiuni. Un videoclip trebuie să răspundă la: cine? / ce? / unde? / de ce? / când?

Arată-le clienților ce se întâmplă în “spatele scenei”

Nu există o modalitate mai bună de a umaniza un brand decât prin a prezenta clienților cum arată oamenii și procesele din spatele produselor sau serviciilor pe care le folosesc.

Totuși, există riscul ca videoclipurile de acest fel să fie privite ca inutile, dacă nu prezintă un unghi interesant sau au ceva unic din persectiva afacerii.

Acest tip de materiale video pot fi folosite pentru a arăta echipa din spatele produselor și pentru a face spectatorii interesați să aflați mai multe despre brand.

Câteva idei:

 • Realizează un material video în care prezinți cum este produs un alt videoclip despre afacere pentru public.
 • Prezintă afacerea din mai multe unghiuri. Combină imagini dintr-un team building cu angajații cu filmări dintr-o zi normală de lucru.
 • Prezintă progresul. Dacă afacerea trece prin orice schimbare, cum ar fi o renovare majoră a biroului sau o nouă versiune de produs, ține publicul la curent.

Video marketing cu ajutorul influencerilor

Un studiu realizat de compania de analiza de date Nielsen a constatat că 92% dintre consumatori au încredere în opiniile oamenilor pe care îi cunosc, atât direct, cât și indirect. Influența celebrităților este un bun exemplu al modului în care funcționează acest lucru.

Termenul de "influencers marketers" este folosit pentru a descrie persoanele care influențeaza o audiență relativ mică, de aproximativ 10.000-100.000 de urmăritori pe social media. Ei pot fi oricine, de la oameni obișnuiți, cu o audiență mai mare decât cea medie, până la liderii de opinie dintr-o nișă care nu au o audiență extraordinară dar care influențează și crează tendințe.

Multe alte studii au arătat cât de eficient poate fi marketingul cu ajutorul influencerilor, și acest lucru se datorează faptului că utilizatorii de internet au încredere în opiniile celor pe care îi urmăresc.

Google a publicat un raport care a arătat că 70% dintre consumatorii tineri au mai multă încredere în vloggerii de pe YouTube, față de celebritățile tradiționale — o tendință care se așteaptă să câștige impuls.

Exemple:

 

O modalitate de a lucra cu un influencer este de face un interviu cu acesta. Lăsă-i să testeze produsele sau serviciile afacerii și crează un material video cu o conversație care arată modul în care el utilizează și beneficiază de acestea.

Le poți transforma în videoclipuri captivante pentru rețelele de socializare și le poți folosi și ca mărturii pe site-ul firmei.

Un produs secundar al video marketingului este că poate ajuta la SEO. Atunci când oamenii vorbesc despre un anumit brand și îl caută pe motoarele de căutare, rezultă o creștere organică a numărului de vizitatori pe pagina web a afacerii.

Citește și Studiu: Utilizarea conținutului video în marketingul cu influenceri va atinge un nivel record în 2018

Videoclipuri explicative

Videoclipurile în care explici cum se folosesc produsele sau serviciile unei afaceri pot fi folosite de afaceri în avantajul lor.

Să presupunem că încerci să îți dai seama cum să faci setările pentru un televizor nou.

Începi prin a căutat fraza "cum setez un televizor (numele brandului)“ și apar câteva videoclipuri în rezultatele căutării — în special de pe YouTube. Aceste videoclipuri au un potențial mare pentru afaceri.

Nu numai că poți oferi clienților și potențialilor clienți informații valoroase, direct de la sursă, dar în același timp poți promova și alte produse sau servicii.

Câteva sfaturi pentru realizarea videoclipurilor explicative:

 • Începe prin a răspunde la câteva din cele mai frecvente întrebări în clipuri video explicative.
 • Realizează un plan pe care fiecare videoclip explicativ să îl urmeze. Acest lucru creează un șir coerent de videoclipuri pe care clienții vor ajunge să le recunoască, formatul devenind în cele din urmă ceva reprezentativ pentru afacere. 
 • Păstrează aceleași gazde în videoclipuri. Acest lucru ajută la creșterea posibilității ca oamenii să recunoască ușor videoclipurile afacerii și la construirea loialității.

Unde distribui videoclipurile 

Nu este suficient doar să ai videoclipurile pe YouTube sau pe site-ul afacerii.

În timp ce videoclipurile explicative se potrivesc pe platforme social media mai profesionale precum LinkedIn, clipurile din “spatele scenei” ar fi mai potrivite pentru Facebook.

O modalitate de a aduce urmăritorii pe site-ul afacerii este să distribui primele 10 secunde sau câteva imagini reprezentative dintr-un videoclip pe retețelele de socializare și să faci trimitere spre restul videoclipului care se află pe pagina firmei.

Citește și YouTube, unul dintre cele mai bune instrumente de marketing pentru micile afaceri

Surse: Small Business TrendsNielsen, ThinkWithGoogle, SyndacastYouAppi

 

 

 

Parallax

Vizualizari
857
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri