Adi Iacob

Studiu: Utilizarea conținutului video în marketingul cu influenceri va atinge un nivel record în 2018

Thumbnail

Un nou raport de la Influicity prezice că utilizarea conținutului video în marketingul cu influenceri va atinge un nivel record în 2018.

De asemenea, videoclipurile vor ajunge să reprezinte 80% din traficul global până în 2020, precizează raportul.

Termenul de "influencers marketers" este folosit pentru a descrie persoanele care influențeaza o audiență relativ mică, de aproximativ 10.000-100.000 de urmăritori pe social media. Ei pot fi oricine, de la oameni obișnuiți, cu o audiență mai mare decât cea medie, până la liderii de opinie dintr-o nișă care nu au o audiență extraordinară dar care influențează și crează tendințe.

Cei care se ocupă de marketing vor trebui să utilizeze o varietate de instrumente, inclusiv software-uri pentru măsurarea rentabilității investiției în anumite regiuni, care este greu de aproximat în prezent, scrie publicația dedicată micilor afaceri Small Business Trends.

Eficiență

Specialiștii în marketing spun că influencerii pot obține venit din propriile lor linii de produse.

Raportul anual Influencer Marketing Forecast Report a constatat că 86% dintre marketeri au implementat anul trecut o campanie cu influenceri. Aproape toți (92%) au descoperit că metoda este eficace, iar conținutul video prezintă cea mai bună rentabilitate a investiției.

Tendințe

Există un total de nouă tendințe care vor influența acest tip de marketing în 2018, se arată în raport. Una dintre acestea este posibilitatea consumatorilor de a cumpăra produse direct de pe contul influențatorilor, în conformitate cu un trend început de The Pinterest Shop. Potricit Influicity, banii realizați prin intermediul rețelelor sociale vor conduce la noi caracteristici de conținut comercial în noul an.

Buget

Bugetele pentru influencer markenting din acest an vor crește, din moment ce 39% dintre marketeri vor crește cheltuielile. Raportul arată că doar peste jumătate (52%) dintre marketeri vor folosi diferite mai multe tipuri de influenceri 2018, mai degrabă decât doar unul.

Ce este influencer marketing?

Pe scurt, influencer marketing este pur și simplu obținerea de oameni influenți pentru a vă reprezenta afacerea. Această metodă este adesea mai benefică decât marketingul online pe cont propriu, deoarece acești influențatori au deja o audiență bine formată. Și dacă audiența lor este interesată de industria în care activezi, direcționezi în mod automat persoanele care sunt mult mai probabil să fie interesate de ceea ce le oferi spre afacerea ta, scrie Forbes.

Deși influencer marketing este o tendință mai nouă, este una destul de eficientă. Există câteva modalități prin care puteți să vă asociați cu un influencer local pentru a vă stimula brandul, inclusiv:

  • Scrierea unei postări pe blog pentru clienți pe site-ul lor, cu un link spre site-ul afacerii
  • Interviu cu un influencer publicat pe site-ul afacerii
  • Solicitarea unui influencer pentru a vă revizui produsul într-o postare pe blog sau într-un videoclip
  • Solicitarea unui influencer pentru a vă prezenta ofertele într-un tutorial

Înainte de a putea face aceste cereri, totuși, trebuie să vă conectați cu influencerul. Aceasta este, probabil, cea mai dificilă parte a întregului proces. Dar este posibil.

Surse: Raport Influicity, Small Business Trends, Forbes

Parallax

Vizualizari
746
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri