Claudiu Zamfir

Bianca Andreescu, „numită prim-ministru al Canadei”, pe Wikipedia

Thumbnail

Profilul de pe Wikipedia în limba engleză al tenismenei canadiene Bianca Andreescu a fost modificat duminică dimineața, imediat după miezul nopții (ora României) astfel încât  noua campionă de la US Open a „ajuns” și prim-ministru al Canadei.

„Bianca Vanessa Andreescu (...) este o jucătoare profesionistă de tenis canadiană și actualul prim-ministru al Canadei” - așa începea profilul sportivei de pe enciclopedia online, varianta în limba engleză.

Cel mai probabil, un fan canadian al sportivei cu origini românești a vrut să-și arate admirația pentru Bianca și s-a gândit să o pună la conducerea guvernului țării, în locul lui Justin Trudeau, măcar pe Wikipedia.

Isprava online nu a ținut mult, pentru că un editor a eliminat destul de repede „funcția de prim-ministru” de pe profilul Biancăi Andreescu.

Datorită editorilor vigilenți de pe tot Globul și procedurilor de punere în dispută a informațiilor publicate, Wikipedia este considerată în continuare o sursă de definiții  enciclopedice credibilă, chiar dacă este deschisă contribuțiilor unei bune părți a publicului larg.

Disponibilă gratuit, Wikipedia este folosită foarte mult de către studenți și elevi, fiind utilă mai ales pentru sursele de informație pe care le citează ca bibliografie și care pot fi folosite mai departe în biblioteci, pentru realizarea diverselor lucrări.

Enciclopedia online Wikipedia a fost lansată în anul 2001 de doi programatori americani, Jimmy Wales și Larry Sanger. În prezent, este disponibilă gratuit în circa 300 de limbi, inclusiv română.

Organizație non-profit, Wikipedia se bazează pe donații de la publicul din toată lumea, dar și unele companii mari contribuie cu bani pentru ca această resursă de cunoștințe să existe în continuare. De exemplu, la începutul anului 2019, Google a făcut o donație de 3,1 milioane de dolari către Wikimedia Foundation, care administrează platforma online Wikipedia.

Bianca Andreescu (19 ani) a învins-o pe Serena Williams (37 de ani) în finala US Open, cu scorul de 6-3, 7-5, tenismena canadiană cu origini românești cîștigând primul ei turneu de grand slam.

Sursa foto jos: Captură Wikipedia
Thumbnail
Parallax

Vizualizari
2905
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri