Claudiu Zamfir

VIDEO Aplicație de probat pantofi înainte să-i cumperi de pe net

Thumbnail

Clienții magazinelor online vor putea să probeze virtual, prin realitate augmentată, pantofii pe care intenționează să-i cumpere de pe net, pentru a vedea cum le vin pe picioare, cu ajutorul unei noi aplicații dezvoltate de un programator care a lucrat la Google.

Sergey Arkhangelskiy a lucrat 9 ani la compania americană Google, de la care a plecat în 2017. Un an mai târziu, programatorul bielorus a deschis startupul Wannaby. Firma a scos aplicația Wanna Kicks (disponibilă pe dispozitivele Apple), care folosește tehnologia de realitate augmentată (AR) pentru a ajuta magazinele online să le ofere clienților o experiență de cumpărare mai bună.

„Misiunea noastră este să spargem barierele din comerțul online. Credem că realitatea augmentată poate ajuta clienții să cumpere de pe internet și că va șterge diferențele dintre comerțul online și cel offline” - a spus Sergey, pentru TechCrunch.

El vede două probleme majore cu care se confruntă magazinele online:

  • Oamenii intră pe site-uri, dar puțini dintre ei cumpără efectiv de pe magazinul online.
  • Mulți dintre cei care cumpără returnează produsele la magazin după ce constată că nu le vin foarte bine.  

„Posibilitatea de a proba pantofii direct cu telefonul mobil înainte de a cumpără online ar trebui să majoreze numărul conversiilor și să îl scadă pe cel al retururilor” - crede antreprenorul din Belarus.

Cu aplicația sa, Wanna Kicks, alegi de pe magazinul online un model de pantofi cu imagini 3D, apoi îți încadrezi piciorul pe ecranul mobilului și aplicația generează imagini AR cu piciorul tău încălțat cu pantoful de pe site, din mai multe unghiuri.

Wanna Kicks nu este singura aplicație de acest fel. Și startupul de marketing prin intermediul realității virtuale Vyking vrea să folosească tehnologie AR pentru ca utilizatorii să poată proba încălțămintea cu telefonul mobil.

Parallax

Vizualizari
3971
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri