Adi Iacob

Aibnb vrea să producă documentare pentru a a crește dorința utilizatorilor de a călători

Thumbnail

Platforma online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietari — Airbnb — speră să crească interesul utilizatorilor pentru călătorii cu ajutorul conținutului video. Potrivit unor surse citate de Reuters, startup-ul va crea show-uri originale prin care să încurajeze potențialii clienți să călătorească. 

Deși nu sunt cunoscute detalii despre planurile companiei, CEO-ul Brian Chesky este considerat un avocat de lungă durată al proiectului și își propune să creeze un studio. 

Strategia ar ajuta compania cu o valoare estimată de 31 de miliarde de dolari care se pregătește pentru o ofertă publică anul viitor. Airbnb trebuie să găsească un mod de a se distinge de Booking.com, Expedia și alți jucători din industrie, unde serviciile de închiriere de apartamente sunt tot mai frecvente.

De cel puțin trei ani, Airbnb cochetează cu ideea de a crea o mini-serie de documentare despre călătorii, care să includă casele listate pe platformă, oaspeți și gazde, potrivit surselor citate de Reuters

Compania a lucrat la un show de televiziune pentru serviciul de streaming al Apple: seria de documentare "Acasă" (Home), care oferă imagini cu locuințe unice din întreaga lume și oamenii din spatele lor. Unul dintre producătorii executivi ai show-ului este Joe Poulin, vicepreședinte al companiei care a conducea platforma Luxury Retreats atunci când Airbnb a achiziționat site-ul de rezervări în 2017.

De asemenea, Airbnb a anunțat săptămâna trecută producția documentarului "Gay Chorus Deep South", care urmează corului bărbaților homosexuali din San Francisco într-un turneu din Statele Unite. Documentarul va avea premiera săptămâna viitoare la Tribeca Film Festival. 

Într-un interviu, directorul executiv al companiei, Chris Lehane, a declarat că Airbnb are în vedere difuzarea de filme și emisiuni prin intermediul aplicației sale, precum și pe alte platforme video.

"În prezent suntem în faza de cercetare și dezvoltare. Nu ne limitat doar la video. Ar putea fi audio. Ar putea ceva fizic. (...) Cu cât punem mai mult conținut acolo, cu atât vom aduce mai mulți oamenii pe platformă", a spus Chris Lehane.

Parallax

Vizualizari
269
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri