Claudiu Zamfir

FOTO: Cea mai populară casă de închiriat pe Airbnb e cât un dormitor „comunist” de la noi

Thumbnail

Cea mai populară proprietate listată pe site-ul de închirieri pe termen scurt Airbnb este o cabană de doar 9,2 mp, cam cât un dormitor dintr-un apartament obișnuit în blocurile „comuniste” din București.

Thumbnail

Închirierea unor locuințe sau camere pe Airbnb este una dintre cele mai la-ndemână idei de afaceri, peste 6 milioane de proprietăți fiind listate pe site-ul prin care oamenii obișnuiți își scot la închiriere locuințele în regim hotelier, pentru turiști și călători din toată lumea.

Nu trebuie neapărat să ai o casă mare și luxoasă pentru a avea succes pe Airbnb. Cea mai populară locuință scoasă la închiriere pe site este o cabană de doar 9,2 mp din California, scrie ziarul britanic The Sun.

Thumbnail

Situată într-un orășel american, Aptos, la 130 km-sud de San Francisco, cabana a fost scoasă la închiriat pe Aibnb în anul 2009. În 10 ani, proprietatea a adunat aproape 1300 de recenzii, având punctaj maxim, 5 stele, iar proprietarii, Kitty și Michael, au rating de super host (super-gazdă).

La un tarif de 551 de lei pe noapte, cabana din lemn este rezervată deja până în octombrie 2019.

Deși are o suprafață foarte mică, „cabana domul-ciupercă” este compusă din dormitor cu 2 paturi și o baie și poate găzdui 3 persoane, potrivit anunțului.

„Cu o cupolă geodezică și o prispă mare, în copaci, veți simți că sunteți într-o căsuță în copac, în pădure” - se laudă proprietarii.

Thumbnail

În România, cea mai populară locuință pare să fie un apartament din centrul Bucureștiului, situat în apropiere de magazinul Cocor și Biserica Bărăției. La 248 de lei pe noapte, apartamentul are 5 stele din 350 de review-uri pe Airbnb și este deja rezervat aproape toată luna aprilie 2019.

Thumbnail

Anul trecut, revista americană de turism Condé Nast Traveler a făcut o listă a celor mai populare proprietăți din țările europene scose la închiriere pe Airbnb. În dreptul României figura o mansardă din lemn bine amenajată, în localitatea brașoveană Bran. „La doar cinci minute de Castelul lui Dracula, acest apartament din Brașov este călduros și primitor. Nu te lăsa păcălit de cuvântul mansardă: acest loc are luminatoare și un tavan ca de catedrală”, scrie în anunț. La 148 de lei pe noapte, se poate închiria tot apartamentul care cuprinde un dormitor cu 4 paturi și o baie. Mansarda are 5 stele din 230 de review-uri.

Thumbnail

Înființat în 2008 de antreprenorii Brian Chesky, Joe Gebbia și Nathan Blecharczyk, la San Francisco, Airbnb a ajuns la încasări anuale de 2,6 miliarde de dolari. Alături de Uber, pe partea de transport, Airbnb este un exponent al curentului startupurilor de economie colaborativă (sharing economy), în care persoane private își pun, pe termen scurt,  proprietățile la dispoziția celor care au nevoie.

Airbnb și afacerile turistice care s-au dezvoltat pe platformă au generat la rândul lor noi idei de startup-uri care aduc valoare în domeniul închirierilor.

Un exemplu este o afacere inițiată în București de doi investitori români și un fost executiv de multinațională din Marea Britanie, care propune proprietarilor de apartamente randamente mai bune din închirieri, prin reamenajarea locuințelor și ofertarea (listarea) lor pe platforme ca Airbnb sau Booking.com.

Vlad Telibașa, Camelia Niță și Michael Lewis cred că redecorarea cu designeri profesioniști și serviciul de gestiune a proprietăților oferit de startup-ul lor ar duce până la 20% câștigurile anualizate pe care proprietarii le-ar putea obține din închirierea apartamentelor pe Airbnb sau Booking.com dar și din creșterea valorii lor de piața.

Investitorii vor practic să creeze o rețea cât mai mare de proprietăți, amenajate ”la un anumit standard” pe care ei să le administreze profesionist folosindu-se de platforme de închiriere globale a căror popularitate este în creștere, în ultimii ani. 

Parallax

Vizualizari
7068
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri