Raluca Abrihan

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, investeşte 5 miliarde de dolari într-un proiect de cercetare prin care tehnologia să ajute la “vindecarea tuturor bolilor”

Thumbnail

Mark Zuckerberg a vândut acţiuni din Facebook în valoare de 5 miliarde de dolari pentru a investi banii într-un proiect de cercetare biomedical - Chan Zuckerberg Initiative, denumit astfel după numele fondatorului Facebook şi al soţiei lui, Priscilla Chan, doctor pediatru. Acest proiect vrea să folosească tehnologia pentru a “vindeca toate bolile”.

Un alt proiect în din zona biomedicală, Chan-Zuckerberg Biohub, în care cei doi soţi au mai investit, urmăreşte dezvoltare unor dispozitive care implantate în creier ar putea controla anumite comenzi transmise de creier, cu scopul de ajuta la vindecarea unor boli neurologice, notează businessinsider.com.

Unul dintre cercetătorii implicaţi în aceste proiecte arată că scopul acestor dispozitive wireless implantate în creier este acela de a controla efectele unor boli precum epilepsia sau Parkinson prin blocarea unei convulsii sau a unei mișcări perturbatoare imediat ce aceasta a fost declanşată.

De asemenea, presa străină scria la începutul acestui an, că un departament de dezvoltare de produse hardware controlat de Facebook a produs un dispozitiv tip brăţară smart care ar putea transpune cuvintele în vibraţii pe care utilizatorul să le poată înţelege. Cu alte cuvinte, utilizatorii ar putea “auzi prin piele”, scria businessinsider.com. O astfel de braţară ar putea fi de ajutor celor cu deficienţe de auz.

Zuckerberg nu este singurul antreprenor care investeşte masiv în astfel de proiecte. În urmă cu doi ani, ​Elon Musk, fondator al companiei Tesla, a lansat un startup numit Neuralink Corp, care lucrează la un sistem prin care creierul uman ar putea ajunge să preia anumite funcţii ale computerelor, să îmbine inteligenţa umană cu cea artificială.

Parallax

Vizualizari
2786
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri