Raluca Abrihan

Elon Musk lanseaza un nou startup: o companie care vrea sa transforme creierul uman intr-un computer

Imagine principala
Elon Musk lanseaza un nou startup: o companie care vrea sa transforme creierul uman intr-un computer
​Elon Musk, fondator al companiei Tesla, a lansat un startup numit Neuralink Corp, care lucraza la un sistem prin care creierul uman ar putea ajunge sa preia anumite functii ale computerelor, sa imbine inteligenta umana cu cea artificiala, scrie Wall Street Journal, citat de Reuters.

Neuralink nu este prima investitie a lui Elon Musk intr-un startup. ​SpaceX, unul dintre cele mai valoroase startup-uri din lume, controlat de omul de afaceri, se numara printre ele. Musk este, de asemenea, fondator al PayPal si co-fondator al Tesla Motors. SpaceX este evaluat la circa 15 miliarde de dolari si se ocupa cu dezvoltarea vehiculelor spatiale.

Neuralink vrea sa ocupe de cercetare si sa imbine doua domenii diferite: neurologia si tehnologia, mai exact, studiaza posibilitatea implantarii in creier a unor electrozi care ar putea, printre altele, la un moment dat, sa faca posibila downloadarea sau uploadarea gandurile. Dar, pana la acel punct, electrozii ar putea ajuta la studierea unor boli neurologice.

Elon Musk nu a facut inca un anunt oficial legat de lansarea acestei firme, insa ea a fost inregistrata in Californa, avand ca obiect de activitatea “cercetarea medicala”. Sursa citata mai arata ca in ultimele saptamani Neuralink a angajat cativa importanti cercetatori in domeniu.

Surse: reuters.com si fortune.com
Parallax

Vizualizari
242
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri