Claudiu Zamfir

FOTO Startup românesc în finala unei competiții din Dubai

Thumbnail

Aplicația românească Wello, care folosește inteligența artificială pentru a ajuta copiii cu probleme de greutate să slăbească, s-a calificat în finala competiției de startupuri Supernova Challenge 2018, care are loc în cadrul expoziție internaționale de tehnologie GITEX de la Dubai.

Startupul cujean a fost selectat, din 750 de frme, în finala programului Supernova Challenge GITEX, a informat, miercuri, Ministerul român pentru Mediul de Afaceri. Wello se „bate” în finala de la Dubai cu alte 23 de startupuri de tehnologie din SUA, Marea Britanie, Japonia, Coreea de Sud, Liban, Turcia, Emiratele Arabe Unite și din alte țări.

Aplicaţia Wello, realizată de firma clujeană  Art Dynasty, este bazată pe un program de inteligenţă artificială (AI). Platforma este dezvoltată de o echipă de 7 IT-iști clujeni, condusă de Sveatoslav Vizitiu, cofondator.

Wello a fost creată pentru a ajuta copiii cu probleme de greutate să slăbească şi să aibă un stil de viaţă sănătos. Startupul a primit recent o finanţare de 1 milion de euro, din care peste 650.000 de euro au fost atrași ca fonduri nerambursabile, prin Programului Operaţional Competitivitate (POC) 2014-2020.

Revenind la GITEX, 15 firme românești participă sub pavilion național, iar alte companii s-au dus pe cont propriu la expoziția din Dubai, potrivit ministerului. Ministrul Radu Oprea s-a întîlnit în  Dubai cu antreprenorii români și „le-a prezentat sprijinul de care pot beneficia pe piețele externe, prin contribuția rețelei externe de consilieri economici și prin accesarea programului de Internaționalizare, care finanțează prezența la târguri și expoziții sub brand propriu”.

Oprea s-a întâlnit cu Khaled al Melhi, CEO al companiei Injazat, deținută de fondul de investiții Mubadala, iar omul de afaceri arab „și-a exprimat interesul de a investi în România în deschiderea unui centru de excelență” în România, mai relatează ministerul român.

Un alt om de afaceri, Mohammed Al Muallem, CEO al DP World UAE, a prezentat „proiectele de extindere a investițiilor în Portul Constanța și de construire a altor patru centre logistice în România”.

Anul trecut, startupul clujean Doorie, care vine cu o soluție IT inovatoare pentru hoteluri, a câștigat premiul al treilea la categoria best Startup in Hospitality Services, în competiția Futurism Innovation Cup lansată la GITEX Dubai.

Thumbnail
Sursa: Wello/Facebook
Thumbnail
Sursa: MMACA

 

Thumbnail
Sursa: GITEX

Parallax

Vizualizari
579
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri