Claudiu Zamfir

Avem 5 românce pe lista Forbes.com a antreprenoarelor europene, modele în afaceri care trebuie urmărite pe Twitter și LinkedIn

Thumbnail

Revista americană Forbes, în ediția sa elecronică, a inclus recent 5 românce în lista sa cu 100 de antreprenoare din Europa pe care orice om de afaceri debutant e bine să le urmărească pe Twitter și LinkedIn, ca modele în business.

Poți considera această listă „un fel de copiuță (ca la școală) care să te ajute să găsești mai repede următorul startup de 1 miliard de dolari”, scrie Forbes.com. ”Aceste antreprenoare uimitoare dau lovitura. Intră în legătură cu ele, întâlnește-te cu ele, finanțează-le!”, mai scrie publicația americană de business, sub semnătura lui Allyson Kapin, colaboratoare a Forbes și antreprenoare, la rândul ei, în domeniul campaniilor web.

În ordinea în care apar pe lista Forbes, cele 5 femei de afaceri și inovatoare românce sunt:

Thumbnail

Foto: LinkedIn, StartupCafe.ro.

 

  • 19. Alexandra Anghel, cofondatoare și director tehnic (CTO) a Appticles, o platformă care ajută micile afaceri să-și creeze aplicații de mobil pe baza conținutului lor existent, pentru a ajunge mai ușor la o cât mai mare parte de public. O poți găsi și pe Facebook  și pe blogul ei.  

 

  • 33. Xenia Muntean, cofondatoare și director general ( CEO) al startupului Planable, o aplicație care vrea să ușureze realizarea campaniilor de promovare pe retelele de socializare. Este dedicată agențiilor de publicitate, marketing și social media. Deși din Republica Moldova, putem să o enumerăm pe Xenia Muntean între antreprenoarele românce, mai ales că ea vorbește româna ca limbă maternă, așa cum declară pe contul ei de pe LinkedIn. Xenia și echipa Planable sunt de la Chișinău, dar s-au stabilit la Cluj-Napoca, pentru ca apoi să ajungă în Silicon Valley.

 

  • 40. Anca D. Goron, fondatoare și CEO a doorie.io, o platformă de inteligență artificială destinată hotelurilor, pentru managementul listei de oaspeți și pentru motivarea angajaților. Startupul a fost premiat, printre altele, în Dubai, la un salon de tehnologie în turism. Originară din Cluj, Anca Goron are un doctorat în inteligență artificială, precum și 12 ani de experiență în afaceri IT.

 

  • 79. Ligia Adam, confondatoare a CivicTech România, o organizație neguvernamentală (ONG) care promovează și susține digitalizarea serviciilor publice în țară.

 

  • 84. Ioana Hasan, cofondatoare și manager de produs la Smart Bill, cunoscuta platformă electronică de facturare.

Parallax

Vizualizari
23027
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri