Claudiu Zamfir

Ștefan Mandachi: Dacă patronii conduc un BMW, în garajul statului intră două Dacii Logan

Thumbnail

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, cunoscut pentru campania „Șî eu”, prin care cerea statului să construiască o autostradă în regiunea Moldovei, vine acum cu o nouă propunere: antreprenorii români să meargă în școli și să le spună elevilor despre impozitele pe care le plătesc patronii români.

„Cred că e timpul ca noi, antreprenorii, să mergem în școli și să le explicăm elevilor un algoritm foarte simplu: dacă noi avem 10 lei și suntem impozitați cu 16% și cu 5% impozit pe dividende, înseamnă că 2,65 lei s-au dus ca impozit la stat. Dacă noi conducem un Mercedes, implicit în garajul statului intră un Volkswagen. Dacă noi conducem un BMW, în garajul statului intră două Dacii Logan”, a spus Mandachi, vineri, la un eveniment.

Omul de afaceri, care deține un lanț de restaurante, a primit un premiu special din partea Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România.

„Dedic acest premiu unei categorii sociale pe care noi, antreprenorii moderni, am uitat-o: este vorba despre patronii anilor '90, patronii care au desfășurat afaceri în România într-o perioadă în care au fost subjugați, într-o perioadă în care veneau după 40 de ani de comunism, în care au fost traumatizați”, a spus el.

Mandachi s-a plâns că și acum oamenii de afaceri sunt priviți cu suspiciune. „Care e situația acum? Noi, antreprenorii suntem la fel de suspectați... Am fost într-o școală invitat unde erau 300 de profesori. Și am întrebat: <<Domnilor profesori, câți dintre dvs ați îndrumat vreun elev să fie patron?>>. Din 300 de profesori, nimeni nu a răspuns că și-a îndrumat elevul să fie patron”.

„Cred că a sosit timpul să ne smulgem din acest context al victimizării, pentru că noi manifestăm compasiune față de oamenii de afaceri din anii 90, iar oamenii de afaceri din anii '90 spun așa: <<Noi am avut milioane de oameni cu care să dezvoltăm afaceri, iar voi aveți milioane de oameni după care vă uitați și după care plângeți>>. Cred că a sosit timpul să nu ne mai victimizăm. Nu e nevoie de pași mari de elefant, e nevoie de un pas mic de furnică”, a mai afirmat el. 

Parallax

Vizualizari
13698
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Ixulescovici
Ygreceanu
Măi, ai dreaqu „patroni” rrumânistanezi, direct la BMW. Păi la nemți abia la a treia sau a patra generație de patroni încep să viseze la astfel de mașini.
poza de profil
Alu
irina
Si eu am pus un comentariu dar nu a fost aprobat ca na... cei care pledeaza pt. dreptul de exprimare libera sunt primii dispusi sa-i cenzureze pe altii... direct de la angajatii lui stiu cum la sv ...
Claudiu
Zamfir
Alu Irina, încearcă să nu mai faci acuzatii grave despre persoane private, fara sa ai probe, incearca sa nu mai calomniezi si sa nu mai insulti si ai sa vezi ca iti vor aparea si comentariile

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri