Claudiu Zamfir

#șîeu Românii au construit 5 km de autostradă într-o zi. În realitate augmentată

Thumbnail

Un antreprenor român, cu afaceri în publicitate bazată pe inovație digitală, s-a alăturat campaniei #șîeu, prin care participanții cer statului să construiască autostrăzi, și a lansat un filtru de realitate augmentată (AR) pe Facebook, prin care utilizatorii își pot „construi” propriul metru de șosea rapidă, pe telefon.

Adrian Posteucă (37 de ani) are o firmă de publicitate și alte proiecte bazate pe inovație   digitală și interactivitate: holograme, realitate augmentată, realitate virtuală. Din 2015, Concept Factory a lucrat pentru companii mari ca Pepsico, Discovery sau Samsung și pentru vedete din România, ca Delia sau trupa Vunk.

La fel ca mulți alți oameni de afaceri afectați de lipsa infrastructurii de transport din România, și Adrian s-a alăturat, cu mijloacele lui, campaniei inițiate de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, #șîeu.

„Fă-ți metrul tău virtual de autostradă!” - ne îndeamnă Adrian Posteucă, pe internet. Cu un smartphone cu aplicația Facebook instalată pe el intri pe un link și primești un filtru pe telefon. Faci o fotografie „în porumb” și gata: ai metrul tău de autostradă, din păcate doar pe realitate augmentată. Măcar poți să ți-l pui pe Facebook.

Cum filtrul a fost descărcat de 5.000 de utilizatori miercuri, Adrian se laudă cu 5 km până acum.

„Filtrul acesta foloseste tehnologia de la Facebook Augmented Reality. Este o tehnologie  lansata anul trecut, asemănătoare cu filtrele din Facebook, de pus măști pe față. Dar permite augmented reality, adică poți plasa un obiect digital animat în spațiul real. Aplicația este construită pe platforma specială de la Facebook AR Spark. Singurele date pe care le colectează sunt legate de numărul de utilizatori, câte capturi au fost făcute și câte share-uri date pe Facebook”, ne-a spus Adrian.

Cu filtrul său, el vrea să convingă mai mulți români să se alăture campaniei #șîeu, pentru a-i presa pe politicieni să realizeze investiții în autostrăzi reale.
 
„AR îți permite să construiești ceva virtual în lumea reala, așa că am zis să încercăm să ajutăm camapania măcar virtual. Toți cei care vor să se alăture campaniei #șîeu își pot construi metrul lor de autostradă și să-și scrie și numele acolo”, a mai spus Adrian.

Îți poți construi metrul de autostradă AR în 5 pași:

  • 1. Deschide linkul in aplicatia de telefon: https://bit.ly/2UyjEnP
  • 2. Alege un loc plan si pune-ti metrul de autostrada 3. Il poti mari sau micsora cum vrei
  • 4. Da "TAP" pe bannerul de circulatie sa iti adaugi numele
  • 5. Fotografiaza metrul tau si pune-l pe social media.

În campania #șîeu, inițiată de un tânăr antreprenor sucevean, Ștefan Mandachi,  vineri, 15 martie, la ora 15.00, firme din toată țara își vor întrerupe activitatea, pentru 15 minute, în semn de protest față de dezinteresul politicienilor din România de a construi autostrăzi.

În semn de protest pentru starea infrastructurii din România și mai ales din zona Moldovei, Mandachi (33 de ani) a construit în câmp un metru de autostradă, cu tot cu marcaje și separator de sensuri. Lucrarea l-a costat aproximativ 4.500 de euro.

Parallax

Vizualizari
5454
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri