Adi Iacob

Startup-ul care plătește șoferii Uber să le pună muzică pasagerilor

Thumbnail

Radioul din mașină a fost mereu o sursă esențială de descoperire a muzicii, iar popularitatea serviciilor de transport pe distanțe scurte, precum Uber sau Taxify, a crescut vizibil de la an la an. Startup-ul Steereo combină cele două idei într-un serviciu de promovare a muzicii, bazat pe plătirea șoferilor pentru a reda muzică nouă pasagerilor.

"Cea mai mare provocare cu care se confruntă noii artiști este să-și facă muzica ascultată. Ajută artiștii de toate genurile, din întreaga lume să-și ducă muzica în fața unor noi ascultători", explică cei de la Steereo pe site-ul startup-ului.

Anul trecut, aplicația era deja folosită de aproximativ 8000 de șoferi Uber, Lyft și Juno din Statele Unite și a oferit cântece de la peste 1.000 de artiști la început de drum, în peste 250.000 de călătorii, scrie Forbes.

Pentru artiști și case de discuri, există o taxă unică de înscriere de 12,99 dolari, apoi campaniile costă 0,05 dolari pe minut, din care șoferii primesc 60%. Serviciul este disponibil în prezent în New York, Los Angeles și Austin, Texas.

În medie, șoferii obțin în jur de 120 de dolari pe lună cu Steereo, potrivit site-ului său web. Deși nu pare prea mult, este un flux de venituri auxiliare care îi ajută pe șoferi să își crească câștigurile lunare totale, a argumentat CEO-ul startup-ului - Anne Kavanagh - care a comparat Steereo cu serviciile care permit șoferilor să vândă gustări sau să plaseze publicitate pe mașinile lor, scrie Variety.com

Fondatorii au venit cu ideea de afacere în timp ce călătoreau cu ajutorul unei aplicații de ridesharing după CES 2017. Potrivit CEO-ului startup-ului, șoferul era foarte entuziasmat să le pună muzică, iar fondatorii Steereo și-au dat seama că erau publicul său captiv. Ei l-au întrebat pe șofer dacă ar accepta bani pentru a promova muzica în mașină, iar acesta a fost de acord.

Surse: SteereoVariety.comForbes
Parallax

Vizualizari
2261
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri