Claudiu Zamfir

2 startup-uri și alte afaceri ale unui antreprenor clujean: Cum au mers în 2018

Thumbnail

Un antreprenor și investitor clujean, care are în portofoliu și două startup-uri, spune că a realizat un rulaj total de 12 milioane de euro în anul 2018 pe toate afacerile sale, în creștere cu 20% față de anul trecut.

Potrivit unui comunicat remis, luni, StartupCafe.ro, 2 startup-uri din în care a investit Cătălin Chiș au avut următoarea evoluție în 2018:

  • Noah Watches - românii vând ceasuri în SUA și UK

Startup-ul de design și producție de ceasuri din lemn Noah a ajuns în 2018 la peste 800 de clienți noi de pe toate continentele, cu un rulaj de 150.000 de euro. Cea mai mare pondere în vânzările internaționale au avut-o: SUA, UK, Germania, Italia și Franța.

Brandul și-a făcut anul trecut debutul si în retail, prin deschiderea primul magazin propriu (Iulius Mall Cluj-Napoca) și prezența produselor sale în alte 5 magazine-partenere.  Pentru 2019, Noah Watches vizează dezvoltarea portofoliului cu noi game și creșterea prezenței internaționale a brandului.

  • Doxar - a doua opinie medicală

Doxtar, un startup prin care pacienții pot obține a doua  opinie medicală, este cel mai recent proiect al grupului condus de omul de afaceri clujean.

El a investit 150.000 de euro în etapa de start a aplicației de „second opinion”, iar în 2019 sunt preconizate investiții de încă 100.000 euro, pentru dezvoltarea de funcții noi, printre care un modul audio-video, posibilitatea de a transfera fișiere foarte mari (ex: scanări RMN), respectiv o versiune în engleză a aplicației.

Aplicația îi ajută pe pacienți să obțină a doua opinie medicală în 48 de ore de la specialiști din țară și din străinătate.

2 milioane Euro, pregătiți pentru investiții în 2019

Thumbnail

Pentru 2019, Cătălin Chiș spune că are un buget total de investiții de 2 milioane de euro și estimează venituri de 15 milioane de euro la nivelul tuturor companiilor sale.

Cea mai mare firmă din portofoliul său este Graffiti PR, care a avut venituri de 5,5 miloane de euro.

De asemenea, Active Power Solutions (APS) - distribuitor de servicii telecom pentru firme și integrator de soluții IT&C, a ajuns ajuns la venituri de 5,3 milioane de euro în anul 2018, potrvit surse citate.

În 2017, APS a devenit partener Telekom pe zona de vânzări B2B. În 2019, APS va intra în acționariatul unei noi firme de tehnologie, pentru extinderea competențelor sale de integrare IT&C și consolidarea prezenței pe această piață.

Tot în 2019, Chiș vrea să cumpere o firmă de recrutare - se mai spune în comunicat.

În portofoliul său se află și firma de IT Life is Hard. Aceasta a lansat un nou tip de aplicații - CityApps – o suită de soluții pentru transformarea orașelor în smart cities. Acestea sunt implementate deja în 6 orase din România, iar una dintre aplicații – City Health - a fost desemnată, recent, Soluția anului 2019 la categoria „Public Sector or Utilities” în cadrul European IT & Software Excellence Awards.

Pentru 2019, Life is Hard are în dezvoltare noi module pentru okey.ro – platforma destinată start-up-urilor, precum și pentru 24broker – o latformă de brokeraj în asigurări, care a tranzacționat anul trecut peste 2,4 miliarde lei, prime subscrise la nivel național. 

Parallax

Vizualizari
2585
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri