Adi Iacob

VIDEO Un start-up lansat de o româncă în Statele Unite ajunge unicorn

Thumbnail

Startup-ul Branch, care ajută brandurile să creeze legături între site-uri web și aplicații mobile, cofondat de Mădălina Seghete, va intra în clubul unicornilor. Branch a autorizat vânzarea unor acțiuni în valoare de 129 de milioane de dolari, ceea ce va ajuta startup-ul să ajungă la o evaluare de 1 miliard de dolari.

Branch Metrics folosește o tehnologie de tip "deep linking”, care permite crearea unor linkuri care pot fi transmise prin intermediul aplicațiilor, iar cei care acceseaza aceste linkuri pot ajunge la informație fără a fi nevoiți să își instaleze aplicația. De asemenea, linkurile pot fi accesate dintr-o aplicație mobilă ca de pe orice site web. Practic, startup-ul ajută la crearea unor linkuri între aplicațiile mobile. Mai mult, această tehnologie adună diferite date despre utilizator, precum tipul dispozitivului de pe care a accesat linkul, dacă acesta rulează Android/iOS/etc. 

Platforma acceptă 40.000 de aplicații cu aproximativ 3 miliarde utilizatori lunari, scrie TechCrunch. Printre acestea se numără nume cunoscute precum Airbnb, Amazon, Bing, Pinterest, Reddit, Slack și Tinder.

Startup-ul a obținut în septembrie 2014 o finanțare de tip seed de 3 milioane de dolari din partea New Enterprise Associates (NEA), urmată de o runda A de finanțare de 15 milioane de dolari din partea aceluiași investitor. La începutul anului 2016, startup-ul a realizat runda B de finanțare, condusă de Founders Fund, în valoare de 35 de milioane de dolari. În aprilie 2017, Branch a obținut în runda C de finanțare, condusă de Playground, 60 milioane dolari.

Cine este Mădălina Seghete

Madalina Seghete a plecat din România în urma cu 17 ani, pentru a studia în Statele Unite, unde obținuse o bursă la Cornell University. 

După absolvirea facultății, a facut un master în Management Science, Engineering and Design, la Stanford University și tot acolo a absolvit, cațiva ani mai tarziu, și un MBA, unde i-a cunosctut pe doi dintre co-fondatorii Branch Metrics: Alex Austin șMike Molinet. Cel de al patrulea co-fondator, Dmitri Gaskin, s-a alăturat echipei mai târziu, la recomandarea unuia dintre finanțatorii inițiali ai startup-ului.

Împreuna, cei trei (Madalina, Alex și Mike), au lansat, în 2013, Kindred Photobooks , o aplicație prin care selectezi o serie de fotografii postate pe Facebook sau Instagram și pe care Kindred Prints (starup-ul din spatele aplicației) le aduna într-un album printat și ti le trimite prin poștă. Aceasta era primul lor proiect antreprenorial, care, de altfel, i-a ajutat sa vină cu ideea pentru ce avea sa fie Branch Metrics.

Citește și Mădălina Seghete - fondatoarea unui start-up care a obținut finanțări de 53 milioane de dolari: “E foarte greu să strângi bani dacă ai doar o idee”

Parallax

Vizualizari
3137
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri