Claudiu Zamfir

Bulgarii au un startup de mașini electrice pentru care vor să strângă 11 milioane de dolari

Thumbnail

În Bulgaria este un producător de mașini de curse care concurează cu super-cars ca Porsche, Aston Martin sau Maserati și care vrea să scoată un model electric, informează Bloomberg, citată de Mediafax.

Firma bulgărească Sin Cars International Eood vrea să obţină 11,7 milioane de dolari printr-o listare pe Bursa de Valori din Sofia, în 2019, pentru a-și finanța proiectul cu mașina electrică.

„Ţinta noastră este să vindem o maşină mică, de oraş, multifincţională, care să fie folosită pentru servicii de curierat, taxi şi transport”, a spus Daskalov. „Oraşele din Europa au nevoie de un astfel de transport. Centrele oraşelor vor fi închise în curând pentru maşinile diesel. China este departe, iar noi putem oferi o calitate mai bună”, a spus Rosen Daskalov, findator al firmei.

El ar vrea să ofere circa 40% din acţiunile unei entităţi care să finanţeze o linie de producţie pentru automobile electrice.
Sin Cars mizează în acest an pe vânzări de 2,3 milioane de dolari şi va produce 50 de automobile de curse pentru clienţi din SUA, America de Sud şi Australia.

În Bulgaria există 150 de fabrici care produc componente pentru industria auto.

Sin Cars a fost înfiinţată în urmă cu cnci ani şi a prezentat la Salonul de la Geneva din martie modelul de maşină electrică S1, cu un preţ de 40.000 de euro, iar o nouă platformă, L-City, va fi prezentată anul viitor. L-City va fi în competiţie cu maşini electrice produse de italienii de la Piaggio şi americanii de la Polaris. Cu o autonomie de 150 de kilometri, maşina va avea un preţ de pornire de 10.000 de euro. Linia de producţie ar urma să aibă o capacitate anuală de 20.000 de maşini, iar producţia va începe din 2020.

Citește și:

Românii și mașinile electrice: Bucureștiul în topul utilizatorilor, după CIV emise de RAR

Parallax

Vizualizari
1028
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri