Raluca Abrihan

Omul de afaceri Radu Georgescu devine partener într-o platformă de strângere de fonduri pentru startup-uri

Thumbnail

Radu Georgescu, antreprenor în serie și fondatorul Gecad Ventures, devine partener și membru al boardului SeedBlink, cea mai mare platformă de Equity Crowdfunding din regiune.

În prezent, board-ul SeedBlink este format din: Andrei Dudoiu, Ionuț Pătrăhău, Iulian Pădurariu, Carmen Sebe și Radu Georgescu.

“Simt că mă alătur acum echipei SeedBlink cu toată energia și implicarea unui cofondator. Întotdeauna am avut ca obiectiv democratizarea investițiilor și prin urmare să ajut la creșterea numărului de investitori din ecosistemul de startup-uri”, spune Radu Georgescu.

Platforma de equity crowdfunding a reușit în luna decembrie o finanțare record de 150.000 Euro în doar 17 zile, deși listarea era anunțată pentru 2 luni. Până în momentul de față mai mult de 400 de investitori s-au înregistrat pe platformă.

Seedblink are în pregătire două listări iminente, iar planurile echipei completate astăzi de Radu Georgescu sunt să aducă în fața investitorilor din regiune cel puțin 200 de companii în următorii 2 ani.

În perspectiva aprobării la nivel european a Directivei care reglementează finanțarea alternativă în regim de equity crowdfunding, platformele licențiate în unul dintre statele membre, vor putea activa în oricare dintre acestea.

Seedblink este cea mai mare platformă de equity crowdfunding din România. Aceasta permite tuturor celor interesați să devină angel investors în startup-uri dinamice. SeedBlink a fost fondată de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău, alături de antreprenorul Iulian Pădurariu. Modelul de equity crowdfunding implementat de SeedBlink dovedește tracțiune, în conditiile in care exista un potențial major de investiții neexploatat, precum și un potențial de inovație care are nevoie de finanțare.

Radu Georgescu este cunoscut pentru că a fondat sau a investit în afaceri ca: RAV Antivirus (pe care l-a vândut lui Microsoft), Avangate (exit către Francisco Partners, SUA), Vector Watch (exit către Fitbit), Gecad (exit către Bittnet, România), GECAD ePayment (actualmente, Pay U România, vândut către Naspers, Africa de Sud). Ulterior s-a orientat către un fond de investiții de capital de risc de 100 de milioane de dolari, pentru a investi în firme de tehnologie din Europa Centrală și de Est.

Citeşte si:

Parallax

Vizualizari
2250
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri