Raluca Abrihan

Un nou program de accelerare pentru startup-urile româneşti

Thumbnail

Se lansează un nou prgram rogram de accelerare pentru startup-uri. Commons Accel este un program dedicat firmelor nou înființate din domeniile Proptech, IoT și SDG și va fi lansat pe 2 octombrie, odată cu deschiderea noului spațiu de coworking Commons Băneasa.

„Smart real estate sau Construction tech, subdomenii ale Proptech, sunt o necesitate pe o piață atât de competitivă. Avem o industrie tradițională care are mare nevoie de inovație”, declară David Canta, co-fondator Commons și Managing Director al Avison Young Romania.

 

Commons Accel le va oferi startup-urilor oportunitatea de a beneficia de fonduri de investiții, business angels și expertiză oferită de peste 40 de profesioniști, fondatori sau CEO ai unor companii de succes. În cadrul proiectului vor oferi finanțare companii precum Gapminder, Neogen Capital sau Techangels. Programul, care însumează peste 75 de ore de pregătire, durează trei luni.

 

Director și inițiator al acceleratorului, alături de Commons, este Matei Dumitrescu, vice-președintele Asociației de Investitori Techangels, cu o experiență de șase ani în echipa celui mai important accelerator de impact din CEE, Investment-ready Program din Viena.

„Green Economy precum și consumerismul responsabil sunt trenduri care și-au făcut un loc în piață. În 2018 acestea au reprezentat o industrie de 300 miliarde $. De asemene, orașele sustenabile și smart oferă oportunități noi de business. Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite (SDG) nu sunt doar despre a face bine, ci și despre găsirea unor soluții la probleme majore care afectează multă lume. Iar aceste soluții înseamnă profit”, spune Matei Dumitrescu.

În echipa acceleratorului îi regăsim pe Peter Barta și pe Diana Ciobanete, foști colegi în cel mai mare pre-accelerator global, Founder Institute.

„Ne interesează oameni determinați, care văd antreprenoriatul ca o nouă carieră, însă nu au găsit încă suportul necesar. E un program potrivit atât timp cât ești dispus și dedicat la nivel de timp“, spune Peter Barta.

Printre cei înscriși, care vor beneficia de acest program se află branduri românești precum ApeRider, condusă de fondatorul Pegas, Uberpixel, un proiect premiat la nivel internațional, precum și startupuri din străinătate.

Parallax

Vizualizari
931
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri