Adi Iacob

Primaria îi ajută pe artiștii stradali din Londra să primească donații cu cardul sau telefonul

Thumbnail

Iată o schimbare asupra societății cashless (fără numerar) la care probabil nu te-ai gândit înainte: artiștii stradali. Dacă tot mai mulți dintre noi plătesc prin intermediul smartphone-urilor și cardurilor contactless, cum putem oferi bani muzicienilor din metrou sau de pe stradă? Londra a găsit o soluție prin echiparea interpreților cu terminale de plată contactless.

Proiectul a fost lansat în acest weekend de către primarul orașului, Sadiq Khan, și este o colaborare între Busk In London (o organizație profesională pentru artiștii stradali) și firma de plăți suedeză iZettle (cumpărată în această lună de PayPal pentru 2,2 miliarde de dolari), scrie The Verge

Câțiva artiști au testat în ultimele săptămâni sistemul, iar acum Khan spune că schema va fi lansată în cele 32 de cartiere din Londra.

Charlotte Campbell, o interpretă de stradă cu normă întreagă, care a făcut parte din procesul de testare a echipamentelor, a declarat pentru BBC News că noua tehnologie "a avut un impact semnificativ asupra contribuțiilor. Tot mai mulți oameni oferă bani în timp ce cânt, iar adesea, atunci când o persoană face asta, o alta îi urmează exemplul”

Thumbnail
izettle.com

Cititorul de carduri trebuie să fie conectat la un smartphone sau tabletă și acceptă plăți cu sume fixe (stabilite de artiști). Sistemul funcționează cu carduri contactless, smartphone-uri și smartwatch-uri. Nu există încă detalii cu privire la numărul de astfel de sisteme de plată care vor fi furnizate interpreților de stradă din Londra sau dacă aceștia vor trebui să plătească pentru ele.

Cu toate că artiștii stradali își dezvoltă uneori propriile sisteme de plăți contactless (în China nu este neobișnuit să vezi artiști stradali sau chiar cerșetorii care utilizează coduri QR pentru a primi donații), aceasta pare a fi prima schemă de acest gen, condusă de o autoritate locală.

“Arta stradală îi ajută pe artiștii în devenire să-și îmbunătățească talentul și le oferă șansa de a cânta în fața unui număr imens de oameni", a spus primarul Londrei într-o declarație de presă. 

Citește și VIDEO Businessul muzical: Cum ajung melodiile în filme, reclame sau jocuri
Citește și VIDEO Tudor Chirilă, despre businessul muzical: Cum ar trebui sa-și gestioneze artiștii drepturile de autor

Surse: BBC NewsThe Verge, iZettle

Parallax

Vizualizari
301
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri