Claudiu Zamfir

Platforma pentru creatori de podcasturi Acast - finanțare europeană de 25 milioane Euro

Thumbnail

Startup-ul Acast, prin care creatorii de podcasturi câștigă bani în sistem de marketplace, a obținut marți o finanțare europeană de 25 de milioane de euro.

Banii, sub formă de investiție „cvasi-equity”, privind de la Banca Europeană de Investiții și Comisia Europeană, prin Fondul European pentru Investiții Strategice, așa-numitul Plan Juncker.

Potrivit unui comunicat al CE, remis StartupCafe.ro, caracteristoca principală a finanțării cvasi-equity este aceea că oferă finanțare firmei beneficiare, fără a afecta acționariatul. Astfel, BEI nu devine acționar în Acast.

Acast va folosi finanțarea pentru a-și extinde activitățile de cercetare și dezvoltare și pentru a dezvolta în continuare platforma de distribuție de conținut audio.

Firma are sediul central în Suedia și serviciile sale sunt disponibile în 10 țări. O parte din costurile proiectului vor susține extinderea pe piețele internaționale.

Startup-ul suedez Acast a fost lansat în octombrie 2013, la Stockholm, de antreprenorii Karl Rosander și Mans Ulvestam. Până acum, firma a obținut investiții de circa 70 de milioane de dolari.

Parallax

Vizualizari
403
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri