CZ

S-a spart gheata in Planul Juncker pentru IMM: 15 milioane de euro, pentru finantarea micilor afaceri agricole din Romania

Imagine principala
S-a spart gheata in Planul Juncker pentru IMM: 15 milioane de euro, pentru finantarea micilor afaceri agricole din Romania
Firmele mici si mijlocii romanesti din agrcultura vor putea accesa mai usor credite bancare, printr-un imprumut de 15 milioane de euro acordat de banca Europeana pentru Investitii unei instituti financiare din Romania, primul de acest fel in cadrul Planului Juncker, sectiunea pentru IMM-uri, a informat, luni, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

BEI a oferit vineri, 29 iulie, un imprumut de 15 milioane de euro companiei Agricover Credit IFN pentru a finanta proiectele de dimensiuni reduse implementate de inreprinderile mici si mijlocii din domeniul agricol.

Acesta este primul acord incheiat in Romania in cadrul Fondului european pentru investitii strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investitii pentru Europa, lansat de Comisia Juncker  - a precizat sursa citata.

(Cisteste AICI un interviu cu seful Agricover, privind conditiile pe care le impune pentru acordarea creditelor, in mod normal)
    
"Anuntul facut de BEI, de a furniza finantarea de tip capital de stat (seed finance) pentru IMM-urile romanesti din agricultura, ofera un binevenit impuls investitiilor, crearii de locuri de munca si cresterii economice in zonele rurale. Acest proiect ar trebui sa functioneze drept model de baza pentru cele similare, in asteptare, in intreaga Europa rurala", a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Phil Hogan.
    
Agricover Credit IFN este, in prezent, singura institutie financiara din Romania axata in mod exclusiv pe finantarea agricultorilor si a proiectelor lor. Imprumutul de la BEI va ajuta la gasirea de solutii pentru lipsa finantarilor necesare IMM-urilor agricole din Romania si va contribui, astfel, la mai buna utilizare a potentialului agriculturii romanesti.
Parallax

Vizualizari
83
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri