Adi Iacob

Ochelari românești din plastic reciclat: Studenții care dau un nou scop deșeurilor zilnice

Thumbnail

Pentru o pereche de rame din plastic reciclat este nevoie de aproximativ 25 de dopuri de PET-uri sau 15 pahare de plastic aruncate. Într-un atelier micuț, cu o mașinărie de injecție, matriță și pasiune, plasticul odată risipit ajunge să fie transformat de o echipă de studenți români în ochelarii de mâine.

După ce au câștigat ediția de anul trecut a competiției Social Impact Award România, o echipa de studenți, au dezvoltat REGLASS, primii ochelari manufacturați din plastic reciclat din România. Mai ales în contextul în care foarte mult plastic este aruncat după prima utilizare, scopul lor este să reutilizeze plasticul și să îl transforme în rame de ochelari de soare. Statisticile arată că, în România, reciclăm aproximativ 3% din totalul deșeurilor din plastic, restul ajungând în mediul înconjurător. 
 

Proiectului se numește Ireuse, iar echipa a lansat o campanie de crowdfunding pe platforma Startarium România. Susținătorii pot contribui cu 31 de euro pentru o pereche de ochelari casual, 35 de euro pentru o pereche de ochelari potrivită pentru activități sportive, iar pentru 50 de euro, echipa le va demonstra cum să utilizeze echipamentul ca să-și facă proprii ochelari. Ținta tinerilor e să obțină 3.000 de euro.

Lentilele pentru  ochelari sunt achiziționate de la un producător din România și includ protecție UVA/UVB, strat de durificare, anti-reflexie și anti-zgârieturi. 

Campania de crowdfunding durează până pe 13 mai (aici), iar după strângerea de fonduri, startup-ul speră să înceapă producția în luna iunie, iar în august produsele ar urma să fie în drum spre clienți.

Parallax

Vizualizari
1812
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri