Adi Iacob

3 startup-uri care fac bani în timp ce ajută la salvarea mediului

Thumbnail

Brandurile din întreaga lume adoptă din ce în ce mai mult sustenabilitatea — și nu doar pentru gestionarea reputației, așa cum a fost în trecut. Un sondaj realizat de compania McKinsey arată câte afaceri aplică principii de durabilitate pentru a-și îmbunătăți operațiunile și pentru a spori productivitatea și creșterea economică.

Majoritatea acestor firme au reușit să reducă consumul de energie, dezvolte produse ecologice și și-au educat angajații în ceea ce privește sustenabilitatea. Dar câțiva aleg durabilitatea ca bază pentru existența lor chiar de la început, scrie publicația dedicată antreprenorilor Entrepreneur.com.

Haine din plastic aruncat în ocean

Din cele 400 de milioane de tone de plastic fabricate anual de fabricile din Statele Unite, doar 18% sunt reciclate. Potrivit Forumului Economic Mondial, în oceane ajung în fiecare an peste 8 miliarde de kilograme de material plastic. Acest lucru înseamnă un camion plin de plastic aruncat în ocean în fiecare minut.

Pentru a reduce cantitatea de deșeuri care nu sunt biodegradabile și plutesc în oceane, G-Star Raw, împreună cu startup-urile Parley for the Oceans și Bionic, aduc o contribuție unică industriei modei. Companiile au creat prima colecție de denim — Raw for Oceans — realizată din plastic reciclat din ocean.

Thumbnail
g-star.com

Parley recuperează plasticul din oacean și îl trimite mai departe către Bionic, care face fire din el. Apoi, G-Star transformă firele în denim. Rezultatul este un produs care arată și se simte ca un denim regulat, cu distincția unică de a fi născut din eforturile de salvare a oceanelor.

Reciclarea plaselor de prins pește

Bureo, al cărui nume înseamnă "valuri" în spaniolă chiliană, este un start-up care urmărește reducerea poluării oceanice prin reciclarea plaselor de prins pește aruncate, pentru a face o gamă de produse printre care skateboard-uri și ochelari de soare.

 

Prin programul Net Positiva, primul efort de colectare a plaselor de prins pește din Chile, Bureo oferă pescarilor locali puncte în care aceștia să le arunce în condiții de siguranță ecologică. În schimb, plasele de prins pește devin materie primă pentru realizarea peletelor din plastic, care urmează să fie utilizate mai târziu în producția de produse durabile de calitate.

Ceasuri din gunoiul ajuns în apă

Awake Watches este un start-up înființat de doi antreprenori francezi care au dezvoltat un produsul realizat din materiale reciclate din ocean — un ceas elegant și durabil.

Thumbnail
awakewatches.com

Curelele de ceasuri sunt fabricate din plastic reciclat, iar carcasa este construită din oțel inoxidabil reciclat. În plus, ceasul este alimentat de lumina soarelui, eliminând necesitatea unei baterii cu mercur. O expunere de 3 ore la lumină oferă ceasului suficientă energie pentru a funcționa timp de șase luni fără reîncărcare.

Parallax

Vizualizari
1482
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri