Claudiu Zamfir

Român implicat în startup-ul Monese, un rival al Revolut

Thumbnail

S-a anunțat lista finaliștilor concursului continental de startup-uri The Europas și am găsit doi români în echipele de management a două dintre firmele calificate în finală: Monese, un startup londonez de tehnologii financiare (fintech) rival al Revolut, și PixelPin, un startup de securitate cibernetică.

Monese se va bate cu alte 9 startup-uri în finala din 27 iunie, de la Londra, la categoria Hottest FinTech Startup. Firma londoneză a fost înființată în anul 2013 de un antreprenor estonian stabilit în Marea Britanie, Norris Koppel. De atunci și până acum a strâns investiții de 77 de milioane de dolari și a ajuns să fie apreciat și de românii care călătoresc în străinăinătate și au nevoie să trasfere bani și să facă plăți la costuri reduse.

Deși nu este la fel de celebru ca Revolut, care a atras și finanțări mai mari (336 milioane de dolari), Monese este foarte bine primit de utilizatori.

Monese este apreciat în special pentru că oferă utilizatorului posibilitatea de a-și deschide rapid un cont curent (cu cod IBAN individual), precum și pentru transferurile de bani la costuri mici, în diverse monde, ori pentru schimbul valutar. În special în călătorii sunt utile aplicația și cardul Monese.

La sfârșitul anului 2018, firma spunea că avea circa 600.000 de utilizatori înscriși.

Startup-ul fintech are vreo 200 de angajați, iar din echipa de management face parte și un român: Mihnea Miculescu. El este Head of Content & Community și se ocupă, practic, cu dezvoltarea comunității de utilizatori ai serviciilor fintech, pe social media și alte canale de comunicare.

Mihnea Miculescu a absolvit Relații Economice Internaționale la ASE București, în 2008. Din 2010 el a lucrat la o agenție de marketing londoneză, iar în noiembrie 2018 s-a mutat la Monese, pe poziția de Head of Content & Community.

Tot în finala The Europas Awards s-a calificat și PixelPin, la categoria Hottest CyberTech Startup.  Înființat în anul 2011 de doi antreprenori britanici, Brian Taylor și Geoff Anderson, startup-ul de securitate cibernetică a strâns până acum investiții de aproape 7 milioane de dolari.

Firma propune un sistem de autentificare bazat pe imagini, în loc de parole de securitate.

În echipa de management a PixelPin am găsit-o și pe românca Ana-Maria Lupu, Digital Marketing Manager. Ea lucrează aici din anul 2017.

Ana-Maria Lupu este originară din Pitești și a făcut facultatea la Universitatea București. Ea a lucrat la postul TV National Geographic, pe funcția de Traffic Manager, în echipa pe România. După alte joburi la București, în domeniul publicității, a plecat la Paris, în 2016, iar un an mai târziu s-a mutat la Londra, alăturându-se echipei de management a PixelPin.

The Europas Awards este un premiu care se acordă de 10 ani celor mai interesante startup-uri de tehnologie de pe continent. Premiile sunt acordate de asociația The Pathfounder, fondată de doi jurnaliști de tehnologie importanți, Dianne See Morrison și Mike Butcher.

Parallax

Vizualizari
3905
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri