Claudiu Zamfir

Numărul 2 din AirBnb demisionează: „Urgența cu care mă trezesc noaptea”

Thumbnail

Directoarea operativă a platformei online Airbnb, Belinda Johnson, numărul doi din companie, și-a anunțat demisia din funcție, relatează vineri CNBC. Airbnb este folosit și în România de către proprietarii care fac mici afaceri închirindu-și locuințele în regim hotelier, pe internet.

Demisia Belindei Johnson din funcția de Chief Operating Officer (COO) al AirBnb va intra în vigoare de la 1 martie 2020. Ea va rămâne însă în companie ca membră a boardului director.

Belinda Johnson (52 de ani) și-a anunțat demisia printr-un e-mail transmis personalului Airbnb, intrat în posesia CNBC. Pe scurt, ea a explicat că vrea să fie „o mamă și o soție mai bună”.

Munca îmi consuma totul... unora ar putea să le sune îngrozitor, dar nu a fost așa. Munca și ceea ce am realizat m-au făcut să fiu o persoană mai fericită și astfel, am decis, (voi fi) o mamă și o soție mai bună”, a scris Belinda Johnson.

Thumbnail

Belinda Johnson. Sursa foto: Airbnb

Ea a povestit cum a pierdut momentele frumoase din copilăria fiicei sale cea mare, care merge la facultate peste un an.

O priveam și mi-am dat seama că nu mai este un copil, este o femeie tânără. Când s-a întâmplat asta? Nu pot niciodată să-mi iau înapoi petrecerile ratate, de ziua ei de naștere, mecurile de la școală, unde soțul meu îmi păstra un loc ce rămânea gol. Nici clipa în care o libelulă a aterizat pe obrazul ei și nu a zburat. Am văzut o poză cu ea, dar eu nu eram acolo”, a mărturisit „mâna dreaptă” a lui Brian Chesky, directorul general (CEO) al AirBnb.

Sora ei are 14 ani. Vreau anii aceia, vreau să fiu acolo când libelula îi va ateriza pe obraz și nu va zbura. Aceasta este urgența pe care o simt acum când mă trezesc în toiul nopții”, le-a transmis Belinda Johnson angajaților Airbnb, potrivit CNBC.

Belinda Johnson ocupa de 8 ani funcția de COO al AirBnb. Recent, compania a anunțat că din anul 2020 se va lista la bursă.

Înființat în 2008 de antreprenorii Brian Chesky, Joe Gebbia și Nathan Blecharczyk, la San Francisco, Airbnb a ajuns la încasări anuale de 2,6 miliarde de dolari. Alături de Uber, pe partea de transport, Airbnb este un exponent al curentului startupurilor de economie colaborativă (sharing economy), în care persoane private își pun, pe termen scurt,  proprietățile la dispoziția celor care au nevoie.

Și de la Uber și-a anunțat demisia un manager important. Luni, managerul de produs (Chief Product Officer - CPO), Manik Gupta, a demisionat din funcție, la un an de când fusese promovat în acestă poziție. El a decis să părăsească firma cu totul.

Parallax

Vizualizari
5596
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Modrea
Mihai
Lăsați sentimentalismele. Și-a făcut suma și atât. Acum nu mai trebuie să fie sclava muncii și lăcomiei.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri