Adi Iacob

VIDEO Cămara inteligentă, dispozitivul care face rețete astfel încât să nu mai arunci mâncare

Thumbnail

O echipă formată din elevi de clasa a XI-a și a XII-a din Galați a construit cămara inteligentă, un dispozitiv care realizează un management eficient al alimentelor pentru a preveni risipa de mâncare. Proiectul le-a adus elevilor români locul 6 mondial și locul 3 în Europa la olimpiada internațională de robotică de anul trecut. 

Vener Andrei, Robert Enache și Alexandra Buruiană au dezvoltat un robot cu ajutorul căruia utilizatorii își pot organiza cămara cu alimente. Dispozitivul recunoaște diverse date pe care le obține scanând un cod QR: numele produsului, data de expirare și temperatura la care trebuie păstrat. 

Astfel, prototipul elevilor poate așeza alimentele pe rafturi în funcție de informațiile pe care le deține și poate recomanda utilizatorilor diferite rețete de gătit, oferind prioritate produselor care urmează să expire mai repede. 

“Noi am ales să răspundem la problema mondială a risipei de alimente, deoarece în ziua de astăzi este una dintre cele mai mari probleme la nivel global. La nivelul Uniunii Europene, se pierd 88 de milioane de tone de alimente. În România, cu ceea ce aruncăm noi într-un an de zile am putea să hrănim o mică comunitate timp de 20 de ani”, explică Alexandra Buruiană. 

Dispozitivul elevilor folosește o placă de dezvoltare Raspberry Pi.

Citește și VIDEO Raftul inteligent produs în România. Viitorul magazinelor tradiționale

Parallax

Vizualizari
1344
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri