Claudiu Zamfir

Bani pentru startup-uri românești 2020: 10.000 Euro de la Samsung, înscrieri online

Thumbnail

Startup-urile IT românești se pot înscrie la competiția Changeneers 2020, pentru șansa de a câștiga un premiu de 10.000 de euro, oferit de Samsung România, au anunțat, miercuri, organzatorii concursului, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Înscrierile se fac în perioada 29 ianuarie - 13 martie 2020 folosind formularul de pe site-ul Changeneers

Se caută startup-uri care implică o tehnologie mobilă (pot include și componente non-mobile - software sau hardware).

La Changeneers se pot înscrie startup-uri tech sau antreprenori din toată țara, care prin activitatea lor aduc un impact pozitiv în domenii precum:

 • viața comunității,
 • sănătate,
 • educație și protecție socială,
 • mediu înconjurător și energie,
 • accesibilitate,
 • șanse egale de muncă,
 • industria financiară.  

De asemenea, o condiție obligatorie este ca la data finalei (25 iunie 2020), start-up-urile sau antreprenorii înscriși să aibă un prototip valid.

Firmele vor fi selectate având în vedere criterii precum:

 • impactul soluției propuse,
 • gradul de inovare,
 • fezabilitate,
 • strategie de vânzări și marketing.

Câștigătorii edițiilor anterioare au fost: Human Link (2018) și Parking Spotter (2019), soluții care rezolvă provocări precum conectivitatea pacienților cu Alzheimer cu aparținătorii lor, respectiv managementul locurilor de parcare din spațiile comerciale.  

Inițiat în 2017, misiunea Changeneers este consolidarea unei comunități tech de impact în România. Rolul acesteia este construirea unei rețele de inovatori care să facă schimb de experiențe și resurse, să valideze nevoi și să crească ecosistemul, punând astfel bazele schimbării în bine prin tehnologie. 

Calendarul Changeneers 2020:

 1. Înscrieri în perioada 29 ianuarie – 13 martie 2020 folosind formularul de pe site-ul Changeneers
 2. Preselecția se va face în perioada 16 – 30 martie 2020 sub formă de interviu (telefonic sau în persoană) cu echipele selectate.
 3. Echipele selectate vor fi anunțate pe 31 martie 2020. Apoi, ele vor intra într-un program de învățare accelerată, ce include 2 zile de Bootcamp, webinarii de suport și 2 review board cu mentori care să le ajute să-și definească modelul de business și să le pregătească pentru etapa finală.  
 4. Pe 25 iunie 2020 va avea loc finala competiției din cadrul programului - Pitch Day, o zi în care startup-urile finaliste își prezintă în fața juriului soluțiile dezvoltate. Competiția include 2 etape de jurizare – pitching și demonstrarea tehnologiei în fața membrilor juriului.

Parallax

Vizualizari
8589
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri