Claudiu Zamfir

Achiziție uriașă în comerțul online: Alibaba cumpără o platformă chineză cu 2 miliarde de dolari

Thumbnail

Gigantul chinez de comerț online Alibaba, un rival internațional al americanilor de la Amazon, cumpără o altă platformă e-commerce din China, pentru apoximativ 2 miliarde de dolari, conform unui anunț publicat vineri.

Compania chineză de servicii pe internet NetEase a anunțat oficial vineri că a ajuns la o înțelegere să vândă platforma sa de comerț online transfrontalier Kaola către Alibaba, pentru circa 2 miliarde de dolari.

În plus, printr-o altă tranzacție, gigantul chinez fondat de Jack Ma investește alți 700 de milioane de dolari și intră în acționariatul NetEase.

NetEase este o platformă complexă de servicii online, care conține comerț, jocuri și informații diverse, fondată în anul 1997 de antreprenorul chinez Ding Lei (William Ding, după numele său europenizat). Ding avea 25 de ani când a fondat compania. Acum, la 47 de ani, are o avere estimată la peste 15 miliarde de dolari. NetEase a ajuns la venituri anuale de circa 7,5 miliarde de dolari.

De partea cealaltă, platforma de comerț online Alibaba a fost fondată în anul 1999, de antreprenorii chinezi Ma Yun (alias Jack Ma) și Peng Lei. Alibaba a ajuns în prezent la venituri de circa 56 de miliarde de dolari pe an. Acum, Jack Ma (pe numele său europenizat) are o avere estimată la peste 35 de miliarde de dolari, iar Peng Lei are în jur de 1 miliard de dolari, avere.

Parallax

Vizualizari
1413
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri