Raluca Abrihan

Cât a câştigat Warren Buffett din investiţia în Apple

Thumbnail

Compania lui Warren Buffett, Berkshire Hathaway, are 5,7% din acţiunile Apple. Acţiunile Apple au costat, la vremea achiziţiei, 32 de miliarde de dolari, iar astăzi valoarează 123 de miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Compania lui Warren Buffett, Berkshire Hathaway, a cumpărat de-a lungul vremii 5,7% din acţiunile Apple. Astăzi, acţiunile valorează 123 de miliarde de dolari, adică mai mult decât companii ca Starbucks, Boeing sau IBM.

Investiţia în acţiunile Apple, făcută între 2016 şi 2018, a însemnat o sumă de 32 de miliarde de dolari, adică Buffet a obţinut de peste trei ori valoarea investiţiei.

Încă un semnal că Apple merge foarte bine îl reprezintă dividendele încasate de Tim Cook, CEO-ul Apple pe anu acesta – 278 de milioane de dolari. E drept că a donat 5 milioane în scopuri caritabile, dar tot e suficient ca să-i consolideze intrarea în clubul miliardarilor.

De altfel, Tim Cook e foarte mulţumit să-l aibă pe Warren Buffett de partea lui.

„Warren se concentrează pe investiţii pe termen lung. Aşa că ne sincronizăm, modul în care noi conducem compania şi modul în care el investeşte. Sunt foarte mulţumit” a spus Tim Cook CEO Apple.

Parallax

Vizualizari
1759
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri