Adi Iacob

Warren Buffett și Bill Gates critică bitcoin: Otravă pentru șobolani/Lucruri nebunești

Thumbnail

Prezenți la întâlnirea anuală a acționarilor companiei Berkshire Hathaway, investitorul miliardar Warren Buffett și Bill Gates au criticat criptomonedele, comparând bitcoin cu “otrava pentru șobolani”. De asemenea, cofondatorul Microsoft a declarat că ar paria împotriva bitcoin dacă ar putea

Potrivit CNBC, singura implicare a lui Bill Gates în piața criptomonedelor a fost după ce a primit cadou de ziua sa de naștere o sumă de bani în bitcoin — însă a vândut criptomonedele câțiva ani mai târziu.

"Ca o clasă de active, nu produc nimic și deci nu ar trebui să vă așteptați să crească", a spus Gates în cadrul emisiunii Squawk Box de la CNBC.

Prețul unui bitcoin a crescut brusc anul trecut cu 2.000 de dolari la peste 19.000 de dolari la mijlocul lunii decembrie. Criptomoneda a pierdut de atunci mai mult de jumătate din valoarea sa și se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 9.300 de dolari. 

De asemenea, aproximativ 9,8 miliarde de dolari au fost obținuți prin vânzarea de monede digitale noi sau oferte inițiale de monede (ICO), începând din 2016, potrivit firmei de cercetare financiară Autonomous Next.

“Cred că bitcoin și ICO-urile sunt unele dintre lucrurile cele mai nebunești și mai speculative", a spus Gates.

Totuși, precum mulți alți critici, miliardarul a afirmat că tehnologia blockchain care stă la baza criptomonedelor are avantajele sale.

Blockchain elimină necesitatea unui intermediar terț, cum ar fi o bancă, prin crearea rapidă a unei înregistrări sigure și permanente a unei tranzacții între două părți. Bitcoin este prima aplicație a tehnologiei blockchain, iar companiile explorează modalități de a o aplica în domenii precum comerțul, logistica, educația sau sănătatea. 

Warren Buffett a spus comparat bitcoin cu “otrava pentru șobolani”, iar potrivit lui, nu va produce niciodată nimic de valoare.

Prezent la eveniment, partenerul de investiții a lui Buffett, Charlie Munger a criticat și el monedele digitale.

"Îmi plac criptomonedele mult mai puțin decât ție. Pentru mine, sunt doar o nebunie”, i-a spus Munger lui Buffett, citat de CNN

Cuvinte puternice din partea investitorilor, însă atât Buffett cât și Munger au greșit în legătură cu monedele digitale în trecut. Buffett în special.

El a numit criptomonedele un "miraj" în 2014 — când acestea erau tranzacționate pentru aproximativ 600 de dolari pe unitate. Chiar și cu scăderea recentă, bitcoin a depășit drastic piața tradițională, ca să nu mai vorbim de acțiunile Berkshire și de holdingurile de top ale Berkshire precum Apple.

De aceea, unii experți în criptomonede cred că investitorii ar trebui să îi ignore pe Buffett și Munger.

"Ceea ce mi se pare imposibil de monumental este faptul că doi dintre cei mai de succes investitori din lume nu pot vedea valoarea intrinsecă a unei forme de cripromonedă", a scris Nigel Green, CEO al firmei de consultanță financiară deVere Group.

Surse: CNBCAutonomous NextCNN
Parallax

Vizualizari
3510
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri