Redacția StartupCafe.ro

Site-ul VreauLa creat de doi studenți politehniști se extinde pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

Thumbnail

Site-ul educațional pentru elevi VreauLa.ro, lansat de doi studenți la Politehnică se extinde cu Vreau La Examen, o secțiune gratuită pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Platforma este gratuită și caută profesori care să creeze teste pentru cei 21.000 de utilizatori.

În parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, platforma de e-learning pune la dispoziția elevilor lecții prezentate schematic la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie, dar și teste de autoevaluare. Simulările și testele sunt actualizate, iar rezultatele examinărilor sunt oferite în timp real. 

În acest moment, platforma oferă: 

  • peste 300 materiale la șapte materii

  • 146 teste de antrenament

  • peste 4000 de întrebări tip grilă, împărțite pe capitole

  • tips & tricks pentru învățare rapidă

La realizarea materialelor au participat studenți din asociațiile studențesti și voluntari ai Consiliului Național al Elevilor.

Vreau la Examen caută profesori care să creeze teste

“Am lansat această platformă pentru a-i ajuta pe elevi să învețe mai eficient, dar și să se poată autoevalua. Știm cu toții cât de important este să avem instrumentele care să ne permită să învățăm astfel încât să obținem rezultatele pe care ni le dorim.

Până la finalul anului vrem să adăugăm teste pentru toate materiile și să găsim cât mai mulți voluntari care să creeze conținut. Un alt obiectiv este să atragem sponsorizări, întrucât pentru a crește avem nevoie de mai mulți profesori care să facă grile constant”, afirmă Mihai Pîrvuleț, co-fondator VreauLa.

Vreaula.ro, functionalități noi

  • elevii își pot compara progresul săptămânal cu ceilalți utilizatori 

  • în fiecare săptămână este adăugat un test nou pentru ca elevii să fie inspirați să lucreze constant;

  • pe lângă teste, platforma cuprindeși materiale de învățare la diferite materii.

Secțiunea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat: 11.000 de elevi

Platforma VreauLa a fost lansată în aprilie 2020 de Mihai Pîrvuleț și Codruț Lemeni, studenți la Politehnică în anul II-lea.

Inițial, site-ul cuprindea teste pentru admiterea la Universitatea Politehnică din București, la Facultatea de Drept și cea de Medicină. În urmă cu o lună cei doi co-fondatori au lansat și secțiunea VreauLaExamen pentru pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Site-ul are 21.000 de utilizatori pentru toate cele patru secțiuni: VreauLaPoli, VreauLaMedicina, VreauLaDrept, VreauLaExamen.

Dintre acestia, 11.000 de liceeni sunt utilizatori ai VreauLaExamen, secțiune dedicată Bacalaureatului și Examinării Naționale.

Fondatorii își doresc să atragă 50.000 de utilizatori până la finalul 2022. 

VreauLa.ro este în căutare de profesori și colaboratori interesați să contribuie cu teste noi pentru a veni în sprijinul elevilor și a crește lista de materii disponibile online.

O soluțire asemănătoare, folosită de liceeni să se pregătească pentru bacalaureat, a obținut o investiție de capital de risc de 160.000 de euro, în urma căreia startup-ul spune că a ajuns să valoreze 2 milioane de dolari, în cei 3 ani de existență.

Startup-ul bucureștean s-a listat pe platforma românească de finanțare participativă Seedblink și, în mai puțin de o săptămână, a anunțat că și-a atins deja ținta de finanțare de 160.000 euro, cu un număr de 20 de investitori.

Parallax

Vizualizari
1728
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 033
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri