Claudiu Zamfir

Compania IT româno-americană UiPath a mai făcut un unicorn

Thumbnail

Compania româno-americană UiPath, fondată de Daniel Dines și Marius Tîrcă, are și un braț investițional, iar acum a participat la o rundă de finanțare acordată altei firme de automatizări software, pe care a ajutat-o astfel să devină, la rândul său, „unicorn”.

UiPath Ventures investește în startup-uri de automatizări, inteligență artificială și machine learning.

Potrivit Techcrunch, UiPath Ventures a participat acum la o rundă de investiții de 51,5 milioane de dolari acordată startup-ului AirSlate. În urma acestei runde de finanțare, conduse de  fondul de investiții G Squared, AirSlate a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari, ceea ce înseamnă că a devenit „unicorn”.

AirSlate este un startup IT fondat în octombrie 2018, de către programatorii Borya Shakhnovich (CEO) și Vadim Yasinovsky. Compania cu sediul central la Brookline, statul american Massachusetts, a dezvoltat o platformă no-code de automatizări software (RPA), destinată în principal firmelor mici și mijlocii. Încă din mai 2022, UiPath, care este liderul mondial în tehnologii RPA, a cooptat startup-ul într-un parteneriat.

Compania AirSlate are o prezență puternică la Kiev și a afirmat că, în ciuda războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, își va mări personalul. În prezent, startup-ul are aproximativ 1000 de angajați, în Ucraina, Polonia și SUA.

Parallax

Vizualizari
6195
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri